Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HEP najavio

Cijeli Novi Zagreb bit će tjedan dana bez tople vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska elektroprivreda obavještava građane da će zbog rekonstrukcije glavnog razvodnog šahta u Zapruđu, koji opskrbljuje cijeli Novi zagreb, svi potrošači HEP-Toplinarstva u naseljima Središće, Zapruđe, Sopot, Utrine, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševac, Siget i Trnsko neće imati toplu vodu u razdoblju od 27. kolovoza ujutro do 4. rujna tijekom dana.

Kako je glavni razvodni šaht u Zapruđu izgrađen prije više od 40 godina, iz HEP-a pojašnjavaju kako je zbog sigurnosti opskrbe potrošača toplinskom energijom nužna rekonstrukcija i zamjena svih armatura i slavina unutar šahta. Obnova šahta provodi se u sklopu zamjene i rekonstrukcije magistralnih vrelovoda financiranog iz kredita Svjetske banke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode" Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov

U izvješću HEP-a stoji kako je zamjena magistralnih vrelovoda u potpunosti završena u naseljima Knežija, Srednjaci, Sigečica, Siget, Cvjetno naselje i ispred Zagrebačkog velesajma. U ostalim naseljima radovi su u završnoj fazi, a planira se kako će većina radova biti završena do početka nove ogrjevne sezone.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene