Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedjelja na otvorenom

U Hrvatskoj izmjerena najviša temperatura ikad u listopadu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su već prvi dani listopada, cijela Hrvatska uživa u pravim ljetnim temperaturama. Sunčanu nedjelju mnogi su iskoristili za boravak na otvorenom, u prirodi.

Oni u primorju osvježenje su potražili u još uvijek ugodnom moru. Ljetno vrijeme dobro je došlo i za produženje turističke sezone. No, ima i onih koji priželjkuju kišu.

Pročitajte i ovo Toplinski val, ilustracija - 3 Ekstremne temperature Toplinski val diljem svijeta: Temperature idu do 46 stupnjeva Uragan Ian Nije dobro Stručnjaci upozoravaju: Rekordne temperature oceana mogle bi izazvati vrlo opasnu pojavu

Danas je u Hvaru u 13 sati izmjereno 30 stupnjeva, a u mjestu Božava na Dugom otoku, sat vremena kasnije čak 31 stupanj Celzijevih što je i najviša temperatura ikad izmjerena u listopadu u Hrvatskoj. Sunčano i vrlo toplo vrijeme nastavit će se i većinu nadolazećeg tjedna sve do idućeg vikenda koji nam donosi kišu i znatno nižu temperaturu

I dok je dugo toplo i suho ljeto dobro došlo turizmu, velike je muke zadalo maslinarima.Propala je većina plodova masline koja nije navodnjavana, a zemlja je suha i u Slavoniji. Ovo je jedna od težih godina za ratare jer ne pamte kad je bilo ovako dugo razdoblje bez kiše.

Čini se da nam je i ovo ljeto u listopadu pokazalo da ne možemo samo gledati u nebo i nadati se da će biti baš onako vrijeme kakvo nam treba, već malo i sami poraditi na tome da se iskoristi maksimum. Dobar sustav navodnjavanja osigurao bi dobar urod svih poljoprivrednih kultura, bez obzira na to kakvo je vrijeme. A s druge strane i u turizmu veći angažman da turistima ponudimo više toga i u jesen bez obzira kakvo je vrijeme donio bi sigurno i veću zaradu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene