Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Rješavanje svađe

'Čija je zapravo Mrduja?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već treću godinu stanovnici susjednih otoka, Brača i Šolte, vezat će konop za otok Mrduju i brodovima ga povlačiti na svoju stranu kako bi jednom za sva vremena riješili svađu oko toga kome taj mali otok pripada.

Jedinstvena turističku manifestaciju 'Potezanje Mrduje 2010.' održat će se 31. srpnja i 01. kolovoza 2010. u mjestu Milna na otoku Braču i mjestu Stomorska na otoku Šolti.

Pročitajte i ovo Isporuka šeste brze brodice na Braču - 3 Prisustvovao i Beroš Pomorska hitna pomoć doblila šestu brzu brodicu: "Ovo je značajan iskorak u našem javnom zdravstvenom sustavu i tu naš posao ne staje" Slika nije dostupna Turistima i za 50 posto Poskupjele brzobrodske i katamaranske linije

Ideja o manifestaciji zasniva se na povijesnoj legendi o potezanju otočića Mrduje između žitelja otoka Brača i Šolte te stoljetnom traženju odgovora na pitanje 'Čija je zapravo Mrduja?'

U dvoboju na moru očekuje se sudjelovanje velikog broja sudionika i više od stotinu brodova. Posade će biti odjevene na tradicionalan način, dok će se potezanje vršiti isključivo veslanjem brodova prihvaćenim na konop sa strane svojeg otoka.

Limena glazba sa Šolte koja će biti na kapetanskim brodovima osigurat će veselu atmosferu. Manifestacija će se održati u organizaciji Općine Milna i TZO Milna, Općine Šolta i TZO Šolta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene