Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mještani ogorčeni

Cigle padaju na školu u koju ide 780 djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa stambene zgrade u Ulici kralja Tomislava 41 u Čakovcu otpadaju dijelovi pročelja i žlijebovi.

Samo nekoliko metara dalje, ulaz je u osnovnu školu koju pohađa gotovo 780 učenika! 'Molimo Boga da netko ne nastrada! Postavili su ispred zgrade neke drvene letve, kao da je to dovoljna zaštita', ogorčeni su roditelji.

Pročitajte i ovo Predškola - 2 Javna rasprava Pobuna protiv prijedloga devetogodišnje škole: "Ovo naprosto nije izvedivo" Ilustracija Pucali na djecu Naoružana banda na motorima upala u školu i odvela više od 280 učenika: To područje kontrolira odcijepljena frakcija Boko Harama

Riječ je o zgradi u privatnom vlasništvu koja je u postupku denacionalizacije vraćena prijašnjim vlasnicima. Etažirana je, a prema gruntovnici, ima šestero vlasnika iz Zagreba, Čakovca i Piškorovca.Suvlasnici su dužni upravljati nekretninom, odrediti osobu koja će obavljati poslove zajedničkog upravitelja i osnovati zajedničku pričuvu. Svaki suvlasnik dužan je prijaviti zajedničkom upravitelju štete na zgradi i poduzeti nužne mjere.

Tako piše u zakonu, no u stvarnosti je drukčije. Nakon pritužbi građana, Grad je poduzimao mjere koje su bile u njegovoj nadležnosti, no suvlasnici se, vele, oglušuju. Podnijeta je i prijava Državnom inspektoratu koji jedino može narediti vlasniku od otkloni oštećenja opasna za život i okoliš.

Uspjeli smo doći do jednog od suvlasnika. 'Stanari mi ne plaćaju stanarinu, i ja nemam čime platiti sanaciju. Ušteđevinu sam potrošio za dokumentaciju i etažiranje. U toj zgradi svašta se događa, tu su bili i prognanici i dosta je devastirana', kaže Franjo Štih iz Zagreba. Odgovor iz Ministarstva o poduzetim koracima s njihove strane još nije stigao. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene