Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gubici ili preinake?

Dio ugostitelja nastavlja sa zabranom pušenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji je dan zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima, a od sutra se cigareta vraća na velika vrata. Ali pazite sad obrata, dio ugostitelja nastavit će sa zabranom jer im je isplativije trpjeti gubitke nego pregrađivati lokale. A ni pušači, barem oni na koje je naišla naša ekipa, više nemaju ništa protiv zabrane.

Ugostitelj Branko Klešković unatoč dopuštenom pušenju u kafiću, ostaje pri starom. U njegovom lokalu neće biti pušenja. 'Jednim dijelom da sačuvamo zdravlje građana, jednim dijelom će investicija biti malo veća i moramo prostor zatvarati, a kako su najavili 2011. kada uđemo u EU će donijeti Zakon za nepušače pa mislim u ovom trenutku, da smo razmotrili da napravimo ovako', objasnio je Klešković. Kako sam kaže, građani su se već na neki način i priviknuli ovoj zabrani. Smanjenje prometa nadoknadit će na druge načine. Njegovi gosti ionako su starije populacije i većinom ne puše.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ugostitelji zadovoljni Ugostitelji sretni: Kafići će uskoro opet biti puni Slika nije dostupna Odbacio optužbe Milinović razmišlja o tehničkim promjenama zakona o zabrani pušenja

Da se Zakon vrati na staro jedva je dočekala ugostiteljica Marija Lalić. 80 posto gostiju, tvrdi, su pušači, a zbog ove zabrane osjetila je drastičan pad prometa. 'Tražili smo puno više, dobili smo puno manje, ali u svakom slučaju sam sretna što će se barem u ovih 6 mjeseci za vrijeme prilagodbe moći opet biti sve po starom i što će se moći pušiti', zaključila je Lalić. I dok je većina vlasnika jedva dočekala ukidanje zabrane, kod pušača se dogodio obrat. 'U društvu je takav pritisak da se sramim što pušim, društvo me ismijava, ja sam manje vrijedan', rekao nam je jedan od prolaznika pušača. U sljedećih šest mjeseci prilagodbe, veliki kafići, ukoliko žele biti za pušače, morat će odvojiti dvadeset posto prostora poštujući posebne standarde ventilacijskog sustava. Oni manji moći će se opredijeliti, a restoranima i trgovačkim centrima zabrana cigareta i dalje ostaje na snazi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene