Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povukao pištolj u strahu za život

'Čičin Šain autom je dva puta udarila policajca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Alenka Košiša Čičin Šain optužila policajca da je odgovoran za jučerašnji incident ispred zgrade MVPEI-a, službeno se oglasilo i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija te zagrebačka policija koji su svojim tvrdnjama opovrgnuli navode Čičin Šain.

'Informacije kojima mi raspolažemo i koje potvrđuju snimke nadzornih kamera govore da se vozačica parkirala na parkirnom mjestu koje za to nije predviđeno, oglušila se na upozorenje policajca i potom odbila dati na uvid identifikacijske dokumente', rekao je glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

>> 'Da policajca nisam čula vjerojatno bi me ubio'

'Tada je vozačica pokušala pobjeći i pritom je automobilom udarila policajca koji ju ju pokušao spriečiti u bijegu', dodao je Dragun i naznačio da prepušta javnosti da zaključi tko je u ovom slučaju žrtva, a tko agresor. 'Koji su razlozi ovakvog ponašanja osobe iz javnopolitičkog života koja bi trebala prednjačiti u poštivanju javnog reda i mira', zapitao se Dragun.

Policija: Naš službenik strahovao je za život

'Policajac je stajao iza vozila, a vozačica ga je udarila automobilom i tu je radnju ponovila dva puta. Policajac se uplašio za život te izvadio pištolj, repetirao ga no nije zapucao', potvrdila je je Aleksandra Ljuba, glasnogovornica PU-zagrebačke. Dodala je da je policajac zadobio lakše tjelesne ozljede, a protiv Alenke Košiše Čičin Šain slijedi podnošenje kaznene prijave.  Košiša Čičin Šain u izjavi medijima tvrdila da je, nakon što je odbila policajcu dati dokumente na uvid,  čula zvuk 'škljocanja' oružja i poziv policajca da izađe van automobila. Rekla je da je policajac počeo vikati na nju te repetirao pištolj i izbacio metak iz cijevi. 'Da policajca nisam čula vjerojatno bi me ubio. Što je druga radnja poslije metka u cijevi?' upitala je Košiša Čičin Šain.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene