Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je Alenka Košiša Čičin Šain optužila policajca da je odgovoran za jučerašnji incident ispred zgrade MVPEI-a, službeno se oglasilo i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija te zagrebačka policija koji su svojim tvrdnjama opovrgnuli navode Čičin Šain.


'Informacije kojima mi raspolažemo i koje potvrđuju snimke nadzornih kamera govore da se vozačica parkirala na parkirnom mjestu koje za to nije predviđeno, oglušila se na upozorenje policajca i potom odbila dati na uvid identifikacijske dokumente', rekao je glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun.

Vezani članci Klaićeva bolnica Udario dijete tupim predmetom jer je biciklom slučajno udarilo u kantu za smeće Psi, ilustracija Horor u Josipdolu: Staford iskočio iz vozila i napao dijete (7) koje je bilo u pratnji oca pa ga teško ozlijedio

>> 'Da policajca nisam čula vjerojatno bi me ubio'

'Tada je vozačica pokušala pobjeći i pritom je automobilom udarila policajca koji ju ju pokušao spriečiti u bijegu', dodao je Dragun i naznačio da prepušta javnosti da zaključi tko je u ovom slučaju žrtva, a tko agresor. 'Koji su razlozi ovakvog ponašanja osobe iz javnopolitičkog života koja bi trebala prednjačiti u poštivanju javnog reda i mira', zapitao se Dragun.

Policija: Naš službenik strahovao je za život

'Policajac je stajao iza vozila, a vozačica ga je udarila automobilom i tu je radnju ponovila dva puta. Policajac se uplašio za život te izvadio pištolj, repetirao ga no nije zapucao', potvrdila je je Aleksandra Ljuba, glasnogovornica PU-zagrebačke. Dodala je da je policajac zadobio lakše tjelesne ozljede, a protiv Alenke Košiše Čičin Šain slijedi podnošenje kaznene prijave.  Košiša Čičin Šain u izjavi medijima tvrdila da je, nakon što je odbila policajcu dati dokumente na uvid,  čula zvuk 'škljocanja' oružja i poziv policajca da izađe van automobila. Rekla je da je policajac počeo vikati na nju te repetirao pištolj i izbacio metak iz cijevi. 'Da policajca nisam čula vjerojatno bi me ubio. Što je druga radnja poslije metka u cijevi?' upitala je Košiša Čičin Šain.