Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najzagađeniji grad

Nevjerojatno obrazloženje: Vlasti za golemo zagađenje zraka u Sarajevu optužile - ćevabdžinicu!

Smog u Sarajevu (Foto: AFP)
Smog u Sarajevu (Foto: AFP) Foto: AFP
Mala ložišta navodno su najveći uzrok zagađenja zraka u Sarajevu, gradu koji je ovaj tjedan proglašen najzagađenijim u svijetu po kvaliteti zraka. Na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo ocijenjeno je i da je potrebno provesti još jednu analizu te procijeniti koliki je utjecaj prometa na kvalitetu zraka.

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Luk zaključio je kako su mala ložišta, na primjer pečenjare, najveći uzrok loše kvalitete zraka u Sarajevu. 

Pročitajte i ovo Sarajevo Tower Štetne tvari Grad s najzagađenijim zrakom na svijetu nalazi se u susjedstvu: Stupanj krajnje opasnosti Ilustracija Osuđivani nasilnik Stravičan zločin u susjednoj zemlji: Ubio bivšu partnericu pred djetetom pa ga oteo

Tvrdi kako su mediji podigli paniku nakon što je objavljena analiza kvalitete zraka koju je provelo veleposlanstvo SAD-a u tom gradu. 

Trenutno identificirani ekološki problemi s kojima se suočava Sarajevo su energetske, prometne i infrastrukturne prirode, a treba se pozabaviti i upravljanjem bukom i kvalitetom zraka. 

"Jesmo li najzagađeniji - nismo. Jesmo li zagađeni - jesmo. Mjesto postavljanja analizatora američke ambasade je veoma upitno zbog jednog značajnog izvora prašine, koji se nalazi u blizini ćevabdžinice. Ona vrlo često strašno puno emitira prema američkoj ambasadi. Sama lokacija i način prikazivanja rezultata američke ambasade nise u skladu sa našim standardima", rekao je Plemenko Tais, član stručnog tijela za provedbu plana interventnih mjera u Kantonu Sarajevo. 

Situaciju je komentirao i Zvonko Marić, zastupnik Saveza za bolju budućnost, koji je istaknuo kako se nada da su "shvatili u američkoj ambasadi, kao što smo i mi shvatili da je uzrok ćevabdžinica. Ne znam za smisao da raspravljamo dalje ako smo napokon otkrili uzrok zagađenja zraka", prenosi N1. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene