Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadomak psihološke granice

Cijena dizela najniža od prosinca 2009.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvrti tjedan zaredom padaju cijene dizelskih goriva.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurodizela od danas je jeftinija za 13 lipa i sada se prodaje u rasponu od 7,14 do 7,17 kuna, ovisno o kompaniji. Neki distributeri kao što je Plinski centar Zagreb (PCZ) cijenu ove vrste goriva spustili su nadomak psihološke granice od 7 kuna (prodaje ga za 7,03 kune). S današnjom promjenom, cijena eurodizela najniža je od prosinca 2009. godine.

U posljednja četiri tjedna, litra eurodizela pala je ukupno 49 lipa čim je spremnik od 50 litara u tom razdoblju pojeftinio 24,5 kuna. Cijene benzinski goriva se nisu mijenjale - litra eurosupera 95 se prodaje u rasponu od 8,49 do 8,51 kunu, ovisno o kompaniji.

Vozači koji koriste autoplin nemaju baš razloga za zadovoljstvo. Naime, prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre ove vrste goriva utorak je porasla simboličnu 1 lipu i sada se na većini postaja prodaje po cijeni od 3,59 kuna.

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj, prvenstveno dizelskih, posljedica je pada cijena naftnih derivata na takozvanom Mediteranskom tržištu od oko šest posto u odnosu na tjedan prije. Također, tečaj dolara pao je oko 0,1 posto.
 

Pročitajte i ovo Rusi trpe posljedice ukrajinskih napada rastu cijene Ukrajinci novom taktikom osiromašuju Ruse, nova meta pokazala se posebno učinkovitom Ilustracija Od utorka Stigle dobre vijesti za vozače: Objavljene neslužbene cijene goriva, jedno će pojeftiniti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene