Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutkinja odbila pritvor

Četvorica HAC-ovaca puštena na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutkinja istrage karlovačkoga Županijskog suda - Stalne službe u Gospiću Dubravka Rudelić nije prihvatila prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva o određivanju istražnog zatvora četvorici osumnjičenika tvrtke HAC - Održavanje i naplata cestarine te su oko 19 sati pušteni na slobodu, doznaje se u ŽDO-u.

Županijska državna odvjetnica Gordana Križanić najavila je žalbu i to na oba razloga za određivanje istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Pročitajte i ovo PR Oglas A1 SafeNet od sada štiti i sve korisnike na bonove Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku

U međuvremenu je DORH objavio priopćenje da su osumnjičenici - hrvatski državljani (1968., 1979., 1951. i 1977.) ispitani na temelju kaznene prijave zbog ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom. U priopćenju piše kako se osnovano sumnja da su osumnjičenici kao zaposlenici tvrtke za održavanje i naplatu cestarine odgovorni za svoj posao postupali suprotno propisima.

Objašnjava se da su prvoosumnjičenik kao ophodar i četvrtoosumnjičenik kao voditelj tehničke jedinice, iako su bili zaduženi za omogućavanje, organizaciju i nadzor sigurnoga i neometanog prometa, propustili posipati kolnik autoceste A1 na dionici tunel Sveti Rok-čvor Sveti Rok.

FOTO Na Prekršajni sud privedena četiri zaposlenika HAC-a

Trećeosumnjičenik je kao šef odjela za elektro i strojarsko održavanje u sektoru za održavanje i drugoosumnjičenik kao pomoćnik direktora sektora za tehničke poslove, koji su bili zaduženi za organizaciju i kontrolu kvalitetnog održavanja elektro i strojarske opreme instalirane na autocestama, propustili utkloniti kvar na meteorološkim postajama kod tunela Sveti Rok i na vijaduktu Krpanima.

Sve je to uzrokovalo prometnu nesreću na autocesti A1 na vijaduktu Krpanima 30. studenog 2013. u kojoj su poginule četiri osobe, a šesnaest ih je ozlijeđeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene