Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno u 22:15

Četkicu za zube mijenjamo tek jedanput godišnje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zubaru idemo kada moramo, zube peremo jednom ili dvaput dnevno, četkicu mijenjamo jednom godišnje....

Četkicu za zube treba mijenjati barem svaka 3 mjeseca, preporučuju zubari. A istraživanje provedeno u Hrvatskoj pokazalo je – tijekom godine potrošimo 3 i pol paste za zube, ali koristimo jednu te istu četkicu!

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Ekipa Provjerenog napravila je anketu na slučajnim prolaznicima i saznala kako nisu baš redoviti perači zubi. 'Perem zube jedanput najviše', 'Perem zube jedanput, to mi je dosta', 'Perem zube jednom ili dvaput' – samo su neki od odgovora.

>> Počele stizati plaće: Šef nakon Provjerenog ipak pronašao novac!

Posjetili su i vrtić u Ivanić-Gradu kako bi saznali što djeca znaju o zubima i kako ih pravilno četkati. Udruga Zubić vila održala je jednosatnu edukaciju i djeci pokazala pravilno četkanje zubi te objasnila štetnost karijesa.

'Preporučamo da roditelji peru zube djeci do njihove pete, šeste godine, a nakon toga da nagledaju pranje kako bi se izbjegao karijes', objasnila je stomatologinja doc. dr. sc. Dubravka Negovetić Vranić.

Što smo sve doznali o zubima i zašto se bojimo zubara pogledajte večeras u 22:15!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene