Vatrogasac gasi požar (Foto/Arhiva: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Vatrogasac gasi požar (Foto/Arhiva: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Pokraj Knina gore dva požara, jedan u općini Ervenik je stavljen pod kontrolu, a drugi gori na problematičnom terenu na području Koma.


U blizini Knina gore dva požara. Jedan je na području općine Ervenik te je stavljen potpuno pod kontrolu, vatroagsaci ga još dogašuju. A na području Koma gori hrastova šuma na problematičnom terenu kojem je teško pristupiti. Vatrogasni zapovjednik Darko Dukić za DNEVNIK.hr kaže da se do tog područja ne može vozilima te će vatrogasci ostati na terenu cijelu noć.

Vezani članci Požar na Volovčici u Zagrebu - 1 VIDEO/FOTO Gorjelo u stanu na 16. katu nebodera u Zagrebu, vatrogasci ubrzo ugasili požar Ilustracija - 11 Užas u Međimurju: U požaru smrtno stradao muškarac

Uslijed udara groma na kninskom su području buknula tri požara, ali jedan je ugasila obilna kiša koja je pala ubrzo nakon što je planulo u Radučiću.

''Dajemo sve od sebe da se požar stavi pod kontrolu. Najvažnije je da na području na kojem gori nema objekata'', rekao je Dukić. Naime, radi se o obroncima zaštićenog područja južnog Velebita.

MORH je priopćio kako su na požarište poslali četiri kanadera te su oni sudjelovali u gašenju požara dok se nije spustila noć. ''Četiri kanadera CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. godine u popodnevnim satima u akciju gašenja požara pokraj mjesta Mokro Polje kod Knina u Šibensko-kninskoj županiji.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja) do zaključno 25. kolovoza 2019. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 35 požara (20 u Šibensko-kninskoj, 5 u Splitsko-dalmatinskoj, 4 u Zadarskoj, 3 u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika sa ukupno 102 pripadnika.

Uz gašenje požara provedenoje i 38 protupožarnih izviđanja sa avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 270 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7100 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i 14 tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara tim besposadnog zrakoplovnog sustava 'Orbiter 3B' bio je angažiran 29 puta'', priopćeno je iz MORH-a.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju