Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još nisu dočekali pravdu

Pogledajte kako su se stanari Kupske obrušili na predstavnika HEP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'To je bilo prestrašno. Čovjek samo na filmu gleda nešto takvo', rekli su stanari.

Hrvatska javnost u nevjerici prije točno četiri godine gledala televizijske izvještaje iz Zagreba, sada već dobro znane Kupske ulice, gdje je u zemlju propala kuća, nestala cesta i nastala rupa od 20-ak metara!

Pročitajte i ovo Počelo rušenje vile Frane Barbarić - 1 Bivši šef HEP-a Rušenje bespravno izgrađene vile Frane Barbarića na Hvaru: Sutra nestaje glavni dio Andrej Plenković Dani regionalnog razvoja Plenković: "Postižemo ciljeve brže nego što smo očekivali. Očekuje nas pad javnog duga u BDP-u i još europskog novca"

Izgrađena je nova cesta, no, niti ona nije uspjela sakriti posljedice kobnog urušavanja koje je stanovnicima preko noći promijenilo život. Tijekom i nakon današnje pressice koju su sami sazvali, stanari Kupske obrušili su se na predstavnika HEP-a.

Stanari su mjesecima prije upozoravali kako zbog podzemnih voda HEP-u nije pametno graditi poslovni objekt s podzemnim garažama.

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda iu svibnja ove godine je utvrđeno kako nema dokaza da su radovi na gradilištu uzrokovali oštećenje kuća. Stanari su ogorčeni, umjesto odštete dobili su račun sudskih troškova - 5 i pol tisuća kuna.

Investitor HEP i glavni izvođač radova Tehnika, stoji u presudi, nisu krivi za podrhtavanje tla, urušavanje ulice, oštećenje kuća i prisilno iseljavanje stanara.

'To je bilo prestrašno. Čovjek samo na filmu gleda nešto takvo. Kad se ulica digla u zrak, kad je nastao krš, lom, kad je kuća nestala', rekla nam je u jednom od razgovora Jadranka Ćavar, stanarka Kupske. Ni četiri godine od urušavanja Kupske stanari ne mogu pronaći mir. Kažu kako je prvi dio pravne bitke izgubljen, no ne odustaju. Nadaju se kako će na kraju pravda biti na njihovoj strani.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene