Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bravo!

Četiri bronce hrvatskom timu na 13. svjetskoj geografskoj olimpijadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski gimnazijalci osvajači su četiri brončane medalje na na 13. svjetskoj geografskoj olimpijadi, koja je održana od 16. do 22. kolovoza u Beijingu u NR Kini.

Hrvatsku su na ovogodišnjoj olimpijadi predstavljali Luka Banović (Gimnazija Andrije Mohorovičića u Rijeci), Petar Suman (Gimnazija Lucijana Vranjanina, Zagreb), Juraj Vladika (V. gimnazija, Zagreb) i David Zima (Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku) , a svaki od njih je osvojio brončanu medalju, priopćilo je u četvrtak Hrvatsko geografsko društvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija djece u školskim klupama javno savjetovanje Objavljen prijedlog kalendara za sljedeću školsku godinu: Nastavnici su nezadovoljni, evo što predlažu Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja"

Učenici su selektirani na temelju višegodišnjih sudjelovanja i ostvarenih rezultata na državnim natjecanjima iz geografije, a na olimpijadu su ih vodili Dubravka Spevec i Marin Cvitanović iz Hrvatskog geografskog društva.

Na ovogodišnjoj olimpijadi u Beijingu sudjelovali su učenici iz 45 reprezentacija sa svih kontinenata.

Hrvatski učenici osvajači su medalja na svih šest međunarodnih geografskih olimpijada na kojima su sudjelovali od 2010. do ove godine. Ukupno su osvojili 19 medalja, od toga 6 zlatnih, 5 srebrnih i 8 brončanih medalja.

Hrvatski tim s olimpijade se vraća u nedjelju, a u zračnu luku Zagreb dolaze u 18.10 sati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene