Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božić prema julijanskom kalendaru

Čestitka: 'Neka se božićno ozračje zajedništva prelije u čitavo društvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema julijanskom kalendaru Božić se slavi 7. siječnja, a čestitke su već uputili predsjednik Republike Ivo Josipović, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko.

Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je u ponedjeljak božićnu čestitku svim građankama i građanima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Ne možemo biti ravnodušni" Božićna poruka zagrebačkog nadbiskupa Bozanića: "Božić govori o žurnosti iscjeljenja svijeta koji je dezorijentiran" Slika nije dostupna Pokopan će biti u podne Molitveni ispraćaj mitropolita pravoslavne crkve Jovana Pavlovića

"Božićnim pozdravom 'Mir Božji Hristos se rodi!' upućujem srdačnu čestitku svim građankama i građanima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru i želim svako dobro u Novoj 2015. godini! Želja mi je da se božićno ozračje zajedništva, širokogrudnosti, tolerancije i razumijevanja iz obitelji i vjerskih zajednica prelije u čitavo društvo. Jer samo na zajedničkim temeljima možemo graditi kvalitetan i dostojanstven život te dobru perspektivu za sve građanke i građane naše domovine“, stoji u čestitki.

'Ne propuštajte priliku ovih božićnih dana učiniti sve za boljitak svojih brakova i obitelji'

Josipović je božićnu čestitku uputio mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju i protojereju Makedonske pravoslavne crkve Kirku Velinskom.

Nadbiskup Bozanić čestitao pravoslavni Božić

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u ponedjeljak je u povodu pravoslavnoga Božića uputio čestitke patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Irineju i pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću.

Bozanić zahvaljuje na ljubaznim čestitkama i dobrim željama prigodom nedavnog katoličkog Božića i Nove godine, te patrijarhu i mitropolitu, njihovom svećenstvu, monaštvu i vjernicima upućuje čestitke prigodom svetkovine Rođenja Gospodinova i želje za Božjim blagoslovom i mirom ispunjenoj novoj 2015. godini.

"Promatrajući Spasitelja u jaslama koji svoje ruke pruža prema svakome od nas i poziva nas k sebi, spoznajemo i susrećemo samu Božju ljubav. Ljubav je to onoga koji se učinio siromašnim kako bismo mi postali bogati, onoga koji je postao jednim od nas kako bi nas učinio djecom Božjom. Stoga se svi radujmo i zahvaljujmo Spasitelju koji i danas dolazi tražiti prikladan stan u našim srcima", stoji u čestitki upućenoj patrijarhu Irineju.

"Božja dobrota koja se očitovala rođenjem Gospodina našega Isusa Krista, neka Vam pomogne i blagoslovi Vašu pastirsku službu na duhovnu dobrobit vjernika. Povezan s Vama zajedništvom iste vjere, iskreno Vas u Kristu pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja", navodi Bozanić u čestitki mitropolitu Porfiriju Periću.

Leko čestitao Božić građanima koji slave po julijanskom kalendaru

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko uputio je u petak božićnu čestitku građanima Hrvatske koji Božić slave prema julijanskom kalendaru zaželjevši da i ovaj Božić svim kršćanskim vjernicima bude ohrabrenje za izgradnju društva povjerenja, dijaloga i suradnje za zajedničko bolje sutra.

Božić je blagdan obiteljskog i vjerničkog zajedništva, mira i nade, nadahnjuje nas na ljubav i poštovanje prema bližnjem ispunjavajući tako naša srca radošću.

Sretan Božić i obilje radosti u ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime želim građanima Hrvatske koji Božić slave po julijanskome kalendaru, stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora.

Milanović čestitao Božić vjernicima koji ga slave prema julijanskom kalendaru

Premijer Zoran Milanović uputio je u ponedjeljak čestitku vjernicima koji slave Božić prema julijanskom kalendaru, zaželjevši im da duh Božića bude nadahnuće svim vjernicima za promicanje bliskosti, solidarnosti, tolerancije i međusobnog razumijevanja.

'Svim građankama i građanima koji slave Božić prema julijanskom kalendaru, želim da ovaj najljepši kršćanski blagdan donese obilje mira, radosti i blagostanja. Neka vas njegov duh optimizma i nade prati tijekom cijele godine i bude nadahnuće svim vjernicima za promicanje bliskosti, solidarnosti, tolerancije i međusobnog razumijevanja', stoji u Milanovićevoj čestitki.

Ohrabreni božićnim porukama, pozvani smo zajednički, složno i odgovorno, graditi moderno i napredno društvo na ponos svih hrvatskih građanki i građana, poručuje Milanović pravoslavnim vjernicima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene