Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održali nastavu na cestu

Čekaju izgradnju škole već 20 godina: 'Dosta nam je!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici splitskog naselja Pazdigrad nakratko su blokirali promet i poslali poruku da žele osnovnu školu na koju čekaju već 20 godina.

Naselje Pazdigrad već 20 godina, od početka 1990-ih., čeka na davno obećanu izgradnju osnovne škole. Pazdigrad ima oko 500 učenika koji u školu moraju ići u druga mjesta. Ljutiti roditelji danas su poručili da im je dosta.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović posjet splitu Milanović o sastavljanju većine i kandidaturi: "Tresem se u tišini" Janja, Split "Danas Luka, sutra ja" U srijedu prosvjed u Splitu zbog ubojstva mladića: "Tužno i žalosno da se tako nešto dešava"

Simbolično su položili kamen temeljac te su na ulici postavili klupe i održali improviziranu nastavu.

Sredstva za izgradnju još su davno trebala stići, i to od kredita kod Svjetske banke, no, dokumenatcija nije bila na vrijeme riješena pa je to propalo. Grad je sada riješio papirologiju i dobio građevinsku dozvolu, ali tvrde da čekaju odgovor Ministarstva o sufinanciranju projekta.

Marijana Puljak, predsjednica gradskog kotara Žnjan, rekla je kako su se nadali da će u ovo predizborno vrijeme netko doći položiti kamen temeljac. Nitko nije došao, a sada će zbog izbora morati pričekati još šest mjeseci dok završi ustroj ministarstva.

Nezadovoljni građani nakratko su šetnjom blokirali promet u Lovrinečkoj ulici, a prilikom simboličnog polaganja kamena temeljca među prvima koji se primio lopate bio je 3-godišnji Gabrijel koji se nada da će kada za to dođe vrijeme, nastavu pohađati u svom naselju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene