Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Upis željene srednje škole nerijetko zadaje glavobolju i učenicima i njihovim roditeljima. S ciljem olakšanja tog procesa portal Srednja.hr prije nekoliko je godina pokrenuo "Kalkulator bodova za upis u srednju školu". Ove godine, uz potporu Hrvatske zajednice županija, "Kalkulator bodova" dobio je novo, redizajnirano ruho te nudi dodatne mogućnosti osmašima prilikom izračuna bodova.


Riječ je o vrlo korisnom alatu pomoću kojeg učenici na jednostavan i brz način mogu izračunati koliko će bodova imati na upisima.

Vezani članci Slika nije dostupna Ministarstvo objavilo nova pravila: Pogledajte što se mijenja za upis u srednju školu Djeca odlaze iz škole, ilustracija Biti "superodlikaš" više nije privilegija: Uvode se značajne promjene za upis u srednje škole

Osim preračunavanja prosjeka ocjena iz osnovne škole u bodove za upis srednje škole, Kalkulator od ove godine informira i o minimalnom, maksimalnom te prosječnom broju bodova iz prethodne školske godine potrebnom za upis željenog srednjoškolskog programa.

Kalkulator je u prošloj godini bio posjećen čak 140.000 puta, a još se bolji rezultat očekuje ove godine s podrškom Zajednice, koja je postala glavni partner projekta. Istaknimo kako je ovo prva suradnja portala Srednja.hr i Hrvatske zajednice županija, a zadovoljstvo zbog podrške projektu izrazio je i predsjednik Zajednice Goran Pauk.

"Raduje me što je Hrvatska zajednica županija postala dijelom ovog pozitivnog i nadasve korisnog projekta portala Srednja.hr. Kao osnivači osnovnih i srednjih škola, županije svakako trebaju olakšati mladima i dati im podršku u izboru željenog zanimanja. Poticanjem mladih na promišljanje o budućnosti i odabirom škola u matičnoj županiji potičemo i razvoj županijskog školstva", istaknuo je Pauk.

Kako dolazi vrijeme upisa, interes za kalkulator raste, a posjetiti ga možete OVDJE.

Za kraj dodajmo i da je ovo jedan u nizu projekata usmjerenih srednjoškolcima koje podupire Hrvatska zajednica županija. Zajednica je već nekoliko godina sponzor Oskara znanja, nagrade za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, koji će i ove godine u lipnju u Zagrebu biti dodijeljen najboljim učenicima.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju