Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudac istrage odlučio

Čehoku ukinut pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog branitelja Ivana Čehoka, bivšeg gradonačelnika Varaždina, da mu se ukine pritvor, doznajemo od njegova odvjetnika Vlade Sevšeka.

Po primitku toga rješenja, USKOK ima pravo podnijeti žalbu od roku od tri dana, a nakon toga o žalbi odlučuje Izvanraspravno vijeće. Očekuje se da će se do kraja idućega tjedna znati hoće li Čehok izaći na slobodu ili ne.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Ivan Čehok Nakon gotovo deset godina Bivši gradonačelnik Varaždina oslobođen optužbi: USKOK najavio žalbu

Inače, nedavno je Čehok podnio ostavku na gradonačelničko mjesto, čime je otpao dio pritvorskih razloga. Nakon što je Davor Patafta, koji se zajedno s Čehokom sumnjiči da je oštetio grad Varaždin za 29 milijuna kuna, na slobodu izašao nakon što je ponudio i platio jamčevinu od 12 milijuna kuna, Čehok je kao jamčevinu ponudio upis založnog prava na dvije kuće i gotovinu od 110.000 kuna.

Čehok dao ostavku na mjesto gradonačelnika

Herman umjesto Vijeća obavijestio Vladu da je Čehok dao ostavku! Varaždinski gradski vijećnici primili su dopis predsjednika Vijeća Ivana Hermana u kojem im kaže da je obavijestio Vladu da je Ivan Čehok dao ostavku na dužnost gradonačelnika. Budući da bi Vladu o tome, prema zakonu, trebalo obavijestiti predstavničko tijelo, odnosno Gradsko vijeće, vijećnik Robert Podolnjak napominje da Herman i tajništvo grada krše zakon.

Poziva ih da to ne čine te da hitno sazovu sjednicu Vijeća, jer ono ima pravo biti upoznato sa svim okolnostima podnošenja ostavke gradonačelnika i potom donijeti odluke koje su u njegovoj nadležnosti. Te ovlasti, kaže Podolnjak, ne može prisvajati predsjednik Vijeća.

'Osim toga, uočio sam da je u svojoj ostavci gradonačelnik Čehok napisao da ostavku podnosi 12. srpnja, a njegov odvjetnik Vlado Sevšek tu je ostavku dostavio Gradu tek 19. srpnja, punih sedam dana kasnije.

Mi smo svi bili uvjereni da je ostavka potpisana u ponedjeljak 18. srpnja, a sada je očito da je ona bila potpisana šest dana ranije. Relevantne činjenice oko dana ostavke treba utvrditi Gradsko vijeće, jer je dan ostavke bitan zbog početka roka za raspisivanje prijevremenih izbora. Riječ je o očitom šlamperaju odvjetnika Sevšeka, predsjednika Vijeća i tajništva Grada', rekao je Podolnjak. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene