Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'USKOK radio izvide'

Čehok: Ne znam ništa više od onoga u medijima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Čehok kazao je da o eventualnoj istrazi USKOK-a protiv njega ne zna ništa.

Varaždinski gradonačelnik i saborski zastupnik Ivan Čehok izjavio je da o eventualnoj istrazi USKOK-a protiv njega zbog pogodovanja u prodaji zemljišta ne zna ništa, te demantirao da je na bilo koji način nekome pogodovao i potvrdio da su USKOK-ovi istražitelji u proljeće u Varaždinu vodili izvide vezane uz posao zbrinjavanja gradskog smeća.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili

Snijeg u veljači na varaždinskom odlagalištu otpada Brezje nije prekrio sumnju da se pri dodjeli posla sanacije pogodovalo tvrtki lokalnog tajkuna Davora Patafte. USKOK-ovi istražitelji su tada, podsjetimo, pročešljavali ugovore kod gradonačelnika Čehoka, a sada pokreću istragu. Ta procijena zemljišta nije uopće rađena za gospodina Pataftu nego godinu dana prije za Varteks. Varaždinski poduzetnik pred kamere ne želi, već preko svoje T7 grupe poručuje da tvrtke unutar njihove grupe poslove vode prema zakonima.

Izvidi se već duže vremena provode u Varaždinu

Neslužbeno se iz USKOK-a doznaje da se već duže vrijeme provode izvidi u Varaždinu, ali zasad nikakva istraga nije pokrenuta. U telefonskom razgovoru Čehok je rekao kako plasiranje informacija o istrazi smatra neozbiljnima. ‘Isto toliko znam koliko i vi. Nemam informacije da se protiv mene provodi istraga, ali mi je neobično i čudno da o tome doznajem iz medija. Stvarno je čudno da mediji doznaju o eventualnoj istrazi prije mene’, kazao je.

>> USKOK protiv Čehoka pokrenuo istragu?

‘Svatko neka radi svoj posao, ali mi je neobično da iz medija doznajem o istrazi’, rekao je i dodao kako mu je nejasno da se vodi istraga, a da mu prethodno nije skinut saborski imunitet. ‘Da bi se protiv mene mogla provesti istraga prvo mi se mora ukinuti saborski imunitet’, kazao je.

Čehok je potvrdio da je USKOK u proljeće u Varaždinu radio izvide vezane uz posao zbrinjavanja gradskog smeća Mediji navode da se Čehoka sumnjiči da je pri otkupu zemljišta za Slobodnu zonu Varaždin svojom intervencijom pogodovao Vesni Cesarec, supruzi Čedomila Cesarca, predsjednika varaždinskog HGK, kojoj je nakon toga plaćena dvostruko viša cijena za metar četvorni zemljišta no drugim vlasnicima.

Čehok objašnjava kako lokalna samouprava nema, poput države, pravo na izvlaštenje zemljišta već jedino može prihvatiti ili ne cijenu koju vlasnik traži. Budući da je cijena koju je vlasnica tražila bila niža od one koju je procijenio ovlašteni vještak, Gradsko je poglavarstvo donijelo odluku o otkupu po cijeni koju je tražila vlasnica, kazao je.

‘O cijeni nisam pregovarao ja, i ni na koji način nisam bio uključen u to. Ja sam, kao gradonačelnik, samo dao prijedlog Poglavarstvu na odlučivanje’, dodao je. Dodao je i kako je Čedomil Cesarec 25 godina stariji od njega ‘tako da nisu bili prijatelji’.

Čehok je potvrdio da je USKOK u proljeće u Varaždinu radio izvide vezane uz posao zbrinjavanja gradskog smeća, koji je dobio varaždinski poduzetnik Davor Patafta bez natječaja u prosincu 2008. Prema tadašnjim zakonskim odredbama taj je posao bilo moguće dobiti bez natječaja ako se radi o interventnoj situaciji, a Čehok je rekao kako je varaždinsko Gradsko poglavarstvo tu odluku moralo donijeti jer Varaždin nema svoj centar za zbrinjavanje otpada.

‘Varaždin nema svoj centar za zbrinjavanje otpada, već ga balira, i morali smo donijeti odluku o zbrinjavanju’, kazao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene