Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ceh ribara od Vlade traži naknadu za odustanak od ZERP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ceh ribara Hrvatske na svojoj je sjednici večeras u Umagu uskladio paket zahtjeva koji će uskoro uputiti Vladi, a jedan od njih je da se zatraži određena naknada za privremen odustanak od ZERP-a kako bi bili konkurentni talijanskim ribarima, izjavio je predsjednik Ceha Tonči Božanić.

"Ceh ribara Hrvatske traži da se izjednače uvjeti s talijanskim ribarima te smanji PDV na svježu ribu na 10 posto", kazao je za Hinu Božanić.

Pročitajte i ovo Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Je li tijekom bolovanja dopušteno otputovati? Provjerite što se smije, a što ne, kako ne biste ostali bez novca Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana

Dodao je kako Ceh ujedno traži i oslobađanje od PDV-a za gorivo, opremu i alate u skladu sa zakonodavstvom Europske unije, čime se, primjerice, koriste talijanski ribari.

Hrvatski ribari nadalje traže i niže cijene veterinarskih usluga koje su, po Božanićevim riječima, trenutačno čak 27 puta skuplje za hrvatske ribare nego za ribare u EU.

Ceh je na sjednici, održanoj u okviru 3. međunarodnog sajma ribarstva i ribarske opreme koji je danas otvoren u Umagu, upozorio na zlouporabu distribucije plavog dizela. Za to, kako je istaknuo Božanić, "ribari nisu odgovorni, ali traže strog nadzor jer je stanje u distribuciji alarmantno".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene