Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAKO SE PRIBLIŽITI MLADIMA

VIDEO Časne na Instagramu - pjevaju, plešu i vole se šaliti na svoj račun: "Moje je lice završilo u brašnu više puta nego ono sestre Kristine"

Aktualno Galerija Časne sestre na Instagramu - 2 Časne sestre na Instagramu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Časne sestre na Instagramu - 1 Časne sestre na Instagramu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Časne sestre na Instagramu - 3 Časne sestre na Instagramu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Časne sestre na Instagramu - 4 Časne sestre na Instagramu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Časne sestre na Instagramu - 5 Galerija 1/5 >>
Pjevaju, plešu, vole se šaliti na svoj račun i objavljivati to na društvenim mrežama. Riječ je o časnim sestrama Služavkama Malog Isusa, a priču o njima donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

"Većina ljudi zapravo zna redovnice i redovnički svijet iz filmova, serija, i nečega što možda nije realno, to je zapravo i mali prozor kroz koji oni ulaze u naš svijet gdje mogu vidjeti kako živimo", kaže Monika Maslać, časna sestra, Služavke Malog Isusa.

Dosta su dobre u ostvarivanju svog cilja, a to je približiti se mladima.

"Svi poznaju problematiku da je mladih sve manje u crkvi, vjerujem da je ovo jedan od način kako možemo naš svijet približiti kroz njihov svijet", rekla je časna sestra Kristina Maslać.

Ali prvo su morale upoznati njihov svijet. I nije to bilo lako.

"Moje je lice završilo u brašnu više puta nego od sestre Kristine. Izgleda vrlo bijelo, brašnasto i smiješno, smijali smo se do suza. Jedna je sestra rekla da slijede jaja i prezle, sad ja ne znam što budemo smislili", kaže sestra Zrinka Šutalo, nakon što su snimile izazov u kojem dvije časne odgovaraju na pitanja, a treća im gurne lice u brašno, ovisno o odgovoru.

Pročitajte i ovo Zambija: Uhićeni Hrvati - 4 Dnevnik Nove TV doznaje Slučaj Zambija: Pučka pravobraniteljica otvorila predmet - "Prilično je jasno da ovo nije bilo dobro regulirano." Stručnjak otkriva što će sada biti ključno

Iza tih videa stoji tim časnih sestara. O TikToku još ne razmišljaju. Sestra Monika reporterki Matei Ćorić odgovorila je na niz brzopoteznih pitanja.

Tik tok ili Instagram, pitala je reporterka.

"Instagram, jer ne koristim Tik Tok", kazala je.

Grašo ili Doris, pitala je reporterka, a sestra odgovorila pjesmom: "Triba nam, triba nam, malo. Grašo."

Jutarnja ili večernja misa?

"Jutarnja", kazala je sestra.

A što mladi kažu na sve ovo?

"Hoćemo još, hoćemo još", odgovara Zrinka Šutalo kroz smijeh.

Inspiraciju crpe iz molitve. Bog im kaže daje snagu i ljubav, a one tu ljubav nesebično šire dalje, zaključila je Ćorić. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene