Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idila u Istri

Carstvo leptira: Idealno mjesto za bijeg od grada i relaksaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubrzan ritam života, stres i nedovoljna tjelesna aktivnost samo su neki od razloga da osvježenje za tijelo potražimo u prirodi. Središnja Istra pronašla je riješenje koje se krije u carstvu leptira.

Vrt leptira, jedinstven u Hrvatskoj, mjesto je pozitivne energije kojeg godišnje posjeti na tisuće ljudi. 'Djeluje terapeutski, tako da se ljudi osjećaju dobro samo biti, promatrati, sjediti', tvrdi Igor Drandić iz udruge za ekologiju i kulturu.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike

Leptire privlače cvijećem intenzivnog mirisa i žarkih boja. Neobičan vrt dosad je udomio čak 50 različitih vrsta. 'Tu je takav mir, tišina, bez onih vibracija, informacija tehnološkog svijeta, tu baš možemo biti u dodiru s čistom prirodom, iskonskom', dodao je Drandić. 

Prirodu uz vrt pruža i vilinska šuma. Šetnje i boravak u prirodi trebali bi si povremeno svi priuštiti. Djeluje pozitivno na funkcioniranje našeg tijela, posebno kardio vaskularnog i lokomotornog sustava. 'To je besplatno, to ne košta, ne treba ništa puno, ni puno škole, ni veliki auto, ni velika kuća da bi se uživalo', ističe Igopr Drandić.

Jedinstven osjećaj stapanja s prirodom može se osjetiti ležanjem u ležaljci i to u hrastu starom 400 godina. Povezanost s prirodom u čovjeku budi prave vrijednosti. Izlaganje povećava vitalnost i vraća energiju. Lijepi dani su pred nama. Proljeće je tek počelo. Ukrasti malo pozitivne energije svima će dobro doći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene