Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Molba za pomoć

Caritas poziva na sudjelovanje u projektu 'Socijalna košarica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Caritas Zagrebačke nadbiskupije pozvao je trgovačke lance, trgovine i proizvođače da se donacijama uključe u projekt 'Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi'.

Na ovaj način pomogli bi ublažavanju teških posljedica krize i siromaštva koji svakodnevno pogađaju sve veći broj građana. U svom priopćenju Caritas je naveo da je glavni razlog neuključivanja većeg broja tvrtki u ovu akciju taj što se za doniranu robu mora plaćati PDV što onda košta više od uništavanja robe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stambeno naselje za socijalno ugrožene na zagađenom zemljištu?! Slika nije dostupna Jelena Lončar nova ravnateljica Caritasa zagrebačke nadbiskupije

>> Vukovarski Caritas pred zatvaranjem

>> VIDEO: Priča o Maji počela ujedinjavati Hrvatsku!

Jedini formalni partner u projektu je jedan trgovački lanac, ali se u sklopu projekta dijele i proizvodi drugih donatora koji povremenim ili stalnim donacijama podupiru rad Caritasa.

Projekt je započeo u prosincu 2009.godine, a do rujna ove godine vrijednost robe koju je prikupila i podijelila tvrtka partner iznosila je 1.392.352 kuna. Trenutno se kroz projekt pomaže 1.571 obitelji, od čega ih 1.211 ima prebivalište u Zagrebu, a 360 na nekom drugom dijelu Zagrebačke nadbiskupije. Obitelji koje primaju pomoć po pakete dolaze po pozivu, dok se starijim i bolesnim osobama paketi dostavljaju na kućnu adresu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene