Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako svi znaju da nije mudro miješati posao i zadovoljstvo, ljubav na poslu ponekad nije moguće izbjeći.


Koliko se zaposleni u Hrvatskoj upuštaju u ljubavne avanture ili veze na radnome mjestu istražio je u anketi provedenoj na više od 1100 ispitanika, portal MojPosao.

Vezani članci Istraživanje Nove TV Ekskluzivno istraživanje: Hrvati promijenili navike, zabrinuti su za zdravlje, strahuju od manjih plaća, ali jedne se stvari ne boje Ilustracija (Foto: Thinkstock) Istraživanje na 1700 osoba: Na koji način kandidati dolaze do poslova?

Čak 44% Hrvata 'začinilo' je posao ljubavnom avanturom. S kolegom ili kolegicom u ljubavnu vezu upustilo 21% ispitanika. Među njima 4% njih ističe da su svoju vezu okrunili brakom, dok nešto manje ispitanika (2%) kaže da ta veza traje još uvijek.

Bezazleni flert na poslu si je 'priuštilo' 10% ispitanika. I dok neki tvrde da nije bilo moguće odoljeti jer su u tvrtki 'svi mladi i zgodni', drugi su 'zaključili da ne bi bilo dobro ići dalje od toga'.

VIDEO Već 84 godine u braku: 'Volimo se kao i prvog dana!'

Kratku avanturu s kolegom/kolegicom s posla doživjelo je 13% ispitanika. I dok neki to iskustvo opisuju kao 'kratko, ali slatko', nekoliko ispitanika navodi kako su svoju odluku požalili.

Više od polovice ispitanika (56%), tvrdi da se na poslu nisu upuštali u ljubavne odnose. I dok neki paze da na radnome mjestu ne izlaze iz poslovnih okvira, drugi ističu kako su, prema pravilima njihove tvrtke, takvi odnosi zabranjeni.

'To nije primjereno ponašanje. Može škoditi osobnim interesima na poslu i zakomplicirati međuljudske odnose. Distanca na poslu je ugodna stvar', smatra jedan od ispitanika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook