Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznosio mišljenje o postupku u tijeku

Čačić zbog kritiziranja suda kazneno prijavljen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radimir Čačić je javno kritizirao odluku suda o dopuštanju čitanja Pukanićevih SMS poruka i time zaradio kaznenu prijavu.

Predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Đuro Sessa podnio je kaznenu prijavu protiv predsjednika HNS-a Radimira Čačića zbog Čačićeva javnog kritiziranja suda. Čačić je sud kritizirao zbog objavljivanja SMS-poruka Ive Pukanića, a u vezi sa suđenjem osumnjičenima za Pukanićevo ubojstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Ispisana informacija za prijavu boravišta Bijesan na sustav Pismo ministru i policiji koje će postati viralno: "Pokušat ću objasniti govnariju…"

Udruga hrvatskih sudaca smatra da su time prekršene odredbe Zakona o kaznenom postupku te je protiv Čačića podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, potvrdio je Sessa večeras Hini. Čačić je javno, smatra Sessa, izrazio ne samo stav da je odluka suda pogrešna, već i to da sud takvu odluku treba promijeniti.

Čačić je 25. ožujka kritizirao dopuštenje suda da se javno pročitaju SMS poruke pokojnog Ive Pukanića, ocjenjujući kako zbog toga 'sutkinja ne zaslužuje da se zove sutkinja', da je ta odluka 'presedan zločina suda', da 'to treba tužiti i da država za to treba odgovarati'.

Udruga sudaca smatra da je javnim iznošenjem mišljenja o postupku koji je u tijeku te o tome kako pravosudni dužnosnik treba postupati i kakve odluke trebao donositi prekršen zakon. Predsjednik HNS-a Radimir Čačić jučer je izjavio kako je 'žalosno što udruga sudaca ocjenjuje da nije problem u stanju u sudstvu, nego u čovjeku koji je na to upozorio'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene