Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U svima, a ne samo HEP-u

Čačić: U četiri godine riješit ćemo višak zaposlenih u javnim tvrtkama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je danas da će Vlada u sljedeće četiri godine riješiti problem viška zaposlenih u javnim tvrtkama, pa tako i u HEP-u.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o povećanju cijene električne energije, a Čačić je na pitanje novinara nakon sjednice potvrdio kako se tim povećanjem plaća i višak zaposlenih u toj tvrtki. Upitan kako i kada će se riješiti problem viška zaposlenih u HEP-u kazao je da će Vlada to riješiti u iduće četiri godine. "Ne samo u HEP-u, nego u svim javnim tvrtkama", kazao je Čačić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

>> Čačić Tandari: 'Shit happens!'

Dodao je da je to zadatak uprave HEP-a. "To je zadatak uprave, a koliko sam uspio doznati do sada od predsjednika uprave oni imaju vrlo staru strukturu, dakle, oni imaju dosta velik prirodni odljev radnika", dodao je.

Upitan za komentar današnjeg smjenjivanja Sanje Kalambure s mjesta direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nakon samo sedam dana, zbog postojanja pravomoćne optužnice, Čačić je potvrdio kako je taj slučaj sličan onom HNS-ova Srećka Ferenčaka koji je smijenjen s mjesta predsjednika Nadzornog odbora Janafa nakon dva dana zbog nepravomoćne presude na godinu dana zatvora zbog malverzacija sa zemljištem.

"Isto kao i za Ferenčaka, trebalo ju je povući, a to je i učinjeno", zaključio je Čačić. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene