Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio poskupljenje struje

Čačić: Nakon poskupljenja nafte, logično je da poskupi i struja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS danas bira novo vodstvo, a trenutni predsjednik Radimir Čačić jedini je kandidat za čelnu funkciju u stranci.

Delegati HNS-a izabrat će i novog predsjednika, dva potpredsjednika, Nadzorni odbor, Sud časti i Odbor za statut.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić Reakcije oporbe Čačić zabezeknut cijenom gaude: "Znam da politika od građana često radi budale, ali ne treba ni s tim pretjerivati" Slika nije dostupna ŠEF REFORMISTA Čačić žestoko opleo po HDZ-u zbog izbornog modela: "Kriminal umreženih partijskih državnih struktura"

Što se tiče poskupljenja struje koje je u Dnevniku Nove TV najavio predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević, Radimir Čačić je rekao da već godinu dana postoji suglasnost HERA-e i Vlade o poskupljenju struje. Čačić je dometnuo da je logično da poskupljuje struja nakon što je poskupila nafta.

'Postoji pripremljen elaborat i za plin, a naftu pratimo po jednoj formuli kojoj, nažalost svjedočimo svakodnevno, no ta poskupljena nafte ne poskupljuju samo vožnju automobila nego i proizvodnju struje. Prema tome, neizbježno je da se taj utjecaj reflektira i na promjene cijene struje', izjavio je Čačić

Slavko Linić je iznio ideju da se PDV plaća nakon naplate računa, a Čačić je danas rekao da je stara ali dobra ideja koja zahtijeva dosta pripreme te da će se o tome još razgovarati.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić bio je zamoljen i da komentira situaciju u Diokiju te je ponovio stav da se država neće miješati jer je to privatno vlasništvo.

'Po deseti jubilarni put, država se neće i ne može miješati u privatno  vlasništvo. Kada bi se država umiješala, onda bi svaki radnik mogao doći pred Vladu. To ne znači da se ja kao ministar neću baviti gospodarstvom', rekao je Čačić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene