Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radimir Čačić morat će platiti 500 kuna kazne nakon što se jučer navečer nepropisno parkirao na strogo zabranjenom mjestu - Markovu trgu. No, ovo nije prvi primjer bahatosti političara prema policiji.


Policajac Čačiću: 'Oprostite, gospodine, ne možete ostati tamo parkirani'.
Čačić: 'A što da radim? Hoćete me preparkirati? Ma neće nitko primijetiti'.
Policajac Čačiću: 'Ne mogu. Ja sam Vas upozorio'.
Čačić: 'Onda me kaznite'.

Vezani članci Loše parkiranje (Foto: thechive.com) - 4 Kazne za loše parkiranje trebale bi biti mnogo veće, neki vozači zaslužuju zatvor Pogled s parkiranog automobila (Foto: Dnevnik.hr) Stigla i potvrda - Bandić će cijeli Zagreb pretvoriti u pet parkirnih zona: "Želi se uvesti sustav naplate prometa u mirovanju"

Luksuzni stranački Chrysler 300 C, kupljen za više od 200.000 kuna - za vrijeme sastanka u Vladi ostao je parkiran nasred Markova trga. Predsjednik HNS-a zato će morati platiti 500 kuna. Iako je ovdje strogo zabranjeno parkirati - pauk nije pozvan. 'Pa nije nužno ukoliko se neko vozilo nađe u prekršaju ukoliko utvrdimo da ne poštuje prometne propise, nije nužno da se pozove pauk, odnosno da postoji potreba uklanjanja vozila', kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba. Policija poručuje da - nema dvostrukih standarda. Utvrđeno je kako nema prijetnje za sigurnost. No činjenica je - parkira li običan građanin automobil i blizu ulaza u Sabor ili Vladu - pauk će se pojaviti u roku nekoliko minuta.

Sjetimo se Krešimira Mišića, policajca koji je otpušten jer je 2002. zaustavio pijanog Milana Bandića. 'Neke kolege su se čak bojali samnom pričati da ih ne bi slučajno moji načelnici vidjeli. Osjećao sam se dosta jadno', kazao je tada Mišić koji je kasnije ipak vraćen na posao, a zagrebački gradonačelnik je njegovoj kćeri bio kršteni kum.

2001. u Crikvenici, tadašnji pomoćnik ministra kulture Miljenko Domjan, te pomoćnik ministra obrazovanja Zlatko Miliša, skrivili su prometnu nesreću pod utjecajem alkohola. Ubrzo su podnijeli ostavke. Domjan je danas konzervator u Ministarstvu kulture, a Miliša profesor na Sveučilištu u Zadru. Tjedan prije, tada osječko-baranjski župan Marko Bagarić pijan je skrivio prometnu nesreću sa službenim BMW-om, pa pobjegao s mjesta nesreće. Vozačka mu je oduzeta na tri mjeseca. Umirovljeni general i bivši saborski zastupnik HDZ-a Đuro Dečak, također je pijan skrivio prometnu nesreću. No, ovo su samo medijski najeksponiraniji primjeri kršenja prometnih propisa političara. Koliko ih je još, zbog moći prekršitelja, ostalo nezabilježeno?