Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić sudjelovao je na predstavljanju energetskog projekta na tribini Euforija.


Na forumu posvećenom energetici Čačić je između ostalog rekao kako će se s toplinarstvom dogoditi isto ono što se dogodilo i s električnom energijom. Time je praktički potvrdio ono o čemu se već dulje vrijeme nagađa, a to je da će grijanje poskupjeti.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto:Ivo Cagalj/PIXSELL) Potpisani ugovor za obnovu lukobrana Puntin i izgradnju pomorskog terminala Vela Luka Slika nije dostupna Vladini mostovi i kameni temeljci: Demagogija, ili pravi projekti?

Veći dio vremena Čačić je posvetio investicijama. 'Mi krećemo s Plominom, to je oko milijardu eura s pratećim objektima', rekao je Čačić i dodao kako će HEP u projektu sudjelovati s oko 30 posto.

>> Čačić: Nužno je podići razinu obrazovanja hrvatskih građana

Rekao je kako je drugi projekt Ombla težak 150 milijuna eura. Čačić je poručio kako će studija biti gotova za mjesec dana, a sve ostalo je spremno. 'Kosinj Senj hidroelektrana je treći projekt, ići će sljedeće godine, a vrijedan je 650 milijuna eura', rekao je Čačić.

Naglasio je kako svi ovi projekti ne bi bili mogući da Vlada nije proračun dovela u red. Čačić je rekao kako će u ovoj i sljedećoj godini graditi dva puta više vjetroelektrana nego zadnjih 8 godina.

Još je jednom podsjetio koliko je bitno donositi odluke na temelju kojih se pokreću projekti. 'To više tako neće ići. Odluke se neće donositi samo za skupljanje izbornih poenčeka', rekao je Čačić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook