Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sadrže krom VI

C&A hrvatskim kupcima:Vratite opasne cipelice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robna kuća C&A povlači iz prodaje kožne cipelice za bebe.

Kemijske analize pokazuju da sadrže krom VI, što je vrlo toksična supstanca, potencijalno kancerogena i može izazvati alergije. Riječ je o 20 tisuća cipelica za bebe koje su od rujna 2010. u prodaji diljem Europe.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Slika nije dostupna Do 2020. godine Promjene u Ikei: Obustavljaju prodaju niza proizvoda, s polica će nestati u roku od dvije godine

U Hrvatskoj su prodana 92 komada, a vraćeno ih je 86. Kupci se mole da ih vrate u trgovine.

'U sklopu akcije povlačenja iz prodaje, C&A svojim kupcima nudi mogućnost povrata već kupljenih cipelica, odnosno cipelice je moguće zamijeniti za neki drugi proizvod ili će kupci dobiti novac natrag. Ova odluka se odnosi na ukupno 20.000 cipelica za bebe diljem Europe', priopćeno je iz C&A.

C&A: Udjeli kroma VI nastali nakon kontrole

U C&A dodaju da je navedena roba prije isporuke prošla procese osiguranje kvalitete propisane od strane C&A, odnosno da cipelice zadovoljavaju kako zakonske, tako i 'još strože zahtjeve kvalitete'. 'Iż toga proizlazi da su nađeni udjeli kroma (VI) nastali oksidacijom koja je uslijedila nakon kontrola, a to nije bilo moguće predvidjeti. Sa žaljenjem što je dotična roba završila u prodaji ispričavamo se svim našim kupcima', rekao je g. Thorsten Rolfes, glasnogovornik C&A Europe.

Nađeni udjeli kroma (VI) upućuju na moguću oksidaciju soli kroma (III) koja se obično upotrebljava pri štavljenju kože, a što je uzrok tom procesu još nije u potpunosti razjašnjeno, dodaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene