Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međusobno optuživanje

Burno u HSP-u: Čondić i Matković se posvađali na konferenciji za novinare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenik splitsko-dalmatinskoga Županijskog vijeća HSP-a Mirko Čondić izjavio je na konferenciji za novinare u Splitu da to vijeće podupire predsjednika stranke Daniela Srba i odluke njezina Predsjedništva kojima je on imenovan povjerenikom, a tijekom konferencije razriješeni Josip Matković osporavao je tu odluku pa je konferenciju obilježio njihov verbalni sukob.

'Županijsko vijeće, većina HSP-ovih dužnosnika u Splitsko-dalmatinskoj županiji bezuvjetno i bezrezervno podupire predsjednika HSP-a Daniela Srba i Predsjedništvo stranke', rekao je Čondić i dodao kako bezrezervno podupiru sve odluke stranačkog Predsjedništva koje su donesene u ponedjeljak u Sisku.

Matković je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izjavio kako Predsjedništvo splitsko-dalmatinskoga HSP-a ne prihvaća zadnje odluke stranačkog Predsjedništva, nego i dalje smatra Antu Đapića počasnim predsjednikom HSP-a, a za Daniela Srba je rekao da je 'poltron Tomislava Karamarka'.

Matković i Čondić međusobno su se optuživali za suradnju s HDZ-om, a Matković se poslužio i pogrdnim riječima. Za sebe je rekao da je član Predsjedništva HSP-a te je sjeo za stol do Čondića, koji se tomu uprotivio i od njega zatražio da napusti prostoriju, što je on odbio učiniti te je cijelo vrijeme sjedio do Čondića.

>>
Srb: Pokazalo se da Hrvatska ima slabu Vladu, bez vizije

'Gospodine Matkoviću, suspendirani ste sa svih stranačkih dužnosti i protiv Vas je predsjednik Srb pokrenuo stegovni postupak, to jest isključenje iz stranke. Ne mogu prejudicirati odluku Časnog suda HSP-a, ali do tada dok on sud ne donese odluku suspendirani ste sa stranačkih dužnosti', istaknuo je Čondić. Na to je Matković reagirao i optužio ga da laže i da ga zbog toga treba biti sram.

Pročitajte i ovo Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije"

'Nisam ništa dobio. Pokažite mi papir da nisam član Predsjedništva stranke. Ako mi pokažete papir, napustit ću prostoriju, no nema takvog papira jer člana stranke može razriješiti samo Sabor HSP-a', rekao je Matković. Čondić mu je na to odgovorio kako će mu 'papir' dostaviti predsjednik stranke Srb.

Na opetovane zahtjeve da napusti prostoriju u kojoj se održava konferencija za novinare, Matković je optužio Čondića da je agent HDZ-a. 'Vaš kum Mirko Klarić (HDZ) Vas je instalirao u HSP kao agenta HDZ-a. Vi ste 2000. na splitskoj Rivi, na kojoj je bio i Ivo Sanader, izjavili da je onaj tko nije za HDZ protivnik Hrvatske', rekao je Matković Čondiću, koji mu je uzvratio kako to nikad nije izjavio.

Na pitanje novinara otkada je član HSP-a, Čondić je odgovorio da je toj stranci pristupio u travnju 2012. Matković je pak rekao kako se Čondić pred njim upisao u HSP 10. travnja 2012., dodajući kako je time nastojao biti kao 'Hrvat ustaša'. Završavajući konferenciju za novinare Čondić je najavio da će protiv Matkovića podnijeti prijavu zbog uvreda.

Nakon konferencije Matković je novinarima rekao da Čondić 'manirom iskusnog obavještajca preko poltrona na čelu HSP-a Daniela Srba' provodi diktaturu nad HSP-om. 'Nije Vam ovo '48. godina i Informbiro', rekao je Matković. Po njegovim riječima, Čondić je, pošto je imenovan povjerenikom promijenio bravu na ulaznim vratima tako 'povrijedio tuđu imovinu jer ta prostorija ugovorom pripada splitskoj podružnici HSP-a, a ne HSP-ovu Županijskome vijeću'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene