Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

kaže da se dijeli narod

Bulj: ''Milanovićeva je izjava sramotna, treba se ispričati HOS-ovcima''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Miro Bulj (Most) sramotnom je u srijedu nazvao izjavu predsjednika države Zorana Milanovića da HOS-ovu spomen-ploču koja je iz Jasenovca premještena nedaleko od Novske treba maknuti i negdje baciti te je zatražio da se ispriča svim HOS-ovcima.

''Tražim da se ispriča svim HOS-ovcima, poglavito poginulima, obiteljima i majkama mojih suboraca koji su od Vukovara do Dubrovnika branili hrvatsku državu na najtežim ratištima u Domovinskom ratu", rekao je Miro Bulj u saborskoj raspravi na drugu temu.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV As iz rukava Dnevnik Nove TV s Pantovčaka: "Politička partija pokera tek je počela, ulog su ključevi Banskih dvora"

Ustvrdio je kako se, kad svi pozivaju na zajedništvo, u Jasenovcu na komemoraciji "doslovno dijeli hrvatski narod".

''Moram osuditi izjavu predsjednika Republike koji je na tragu onoga što je napravio Andrej Plenković i 'šarafciger' koalicija s HNS-om i Pupovcem, izjavio da HOS-ovu ploču treba skinuti i baciti", rekao je Bulj prozivajući Milanovića da je prema hrvatskim braniteljima nastavio politiku bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Plenkovića.

"Kad ćete skinuti četničke spomenike i baciti ih?'' zapitao je Mostov zastupnik, navodeći da u Hrvatskoj još ima četničkih spomenika, poput onoga koji je u Borovu Selu podignut Vukašinu Šoškoćaninu, vođi pobunjenih lokalnih Srba, a koji je, kaže, klao i palio po Vukovaru.

Milanović se u Jasenovcu, gdje je bio na zajedničkoj komemoraciji državnog vrha za žrtve ustaškog logora, osvrnuo i na HOS-ovu spomen-ploču sa uklesanim ustaškim pozdravom "Za dom spremni", koja je iz Jasenovca premještena nedaleko od Novske poručivši kako je treba maknuti i negdje baciti jer nema veze s Domovinskim ratom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene