Miro Bulj (Foto: Igor KraljPIXSELL/PIXSELL)
Miro Bulj (Foto: Igor KraljPIXSELL/PIXSELL) Foto: Igor KraljPIXSELL/PIXSELL

Saborski zastupnik Miro Bulj (Most) sramotnom je u srijedu nazvao izjavu predsjednika države Zorana Milanovića da HOS-ovu spomen-ploču koja je iz Jasenovca premještena nedaleko od Novske treba maknuti i negdje baciti te je zatražio da se ispriča svim HOS-ovcima.


''Tražim da se ispriča svim HOS-ovcima, poglavito poginulima, obiteljima i majkama mojih suboraca koji su od Vukovara do Dubrovnika branili hrvatsku državu na najtežim ratištima u Domovinskom ratu", rekao je Miro Bulj u saborskoj raspravi na drugu temu.

Vezani članci Goran Jandroković Jandroković nakon Milanovićevih uvreda opisao kako se ponašaju primitivci: "Čovjek valjda voli biti prljav, voli biti u blatu" Zoran Milanović Milanović potpisao prijedlog za izbor predsjednice Vrhovnog suda: ''Ona je prva liga"

Ustvrdio je kako se, kad svi pozivaju na zajedništvo, u Jasenovcu na komemoraciji "doslovno dijeli hrvatski narod".

''Moram osuditi izjavu predsjednika Republike koji je na tragu onoga što je napravio Andrej Plenković i 'šarafciger' koalicija s HNS-om i Pupovcem, izjavio da HOS-ovu ploču treba skinuti i baciti", rekao je Bulj prozivajući Milanovića da je prema hrvatskim braniteljima nastavio politiku bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Plenkovića.

"Kad ćete skinuti četničke spomenike i baciti ih?'' zapitao je Mostov zastupnik, navodeći da u Hrvatskoj još ima četničkih spomenika, poput onoga koji je u Borovu Selu podignut Vukašinu Šoškoćaninu, vođi pobunjenih lokalnih Srba, a koji je, kaže, klao i palio po Vukovaru.

Milanović se u Jasenovcu, gdje je bio na zajedničkoj komemoraciji državnog vrha za žrtve ustaškog logora, osvrnuo i na HOS-ovu spomen-ploču sa uklesanim ustaškim pozdravom "Za dom spremni", koja je iz Jasenovca premještena nedaleko od Novske poručivši kako je treba maknuti i negdje baciti jer nema veze s Domovinskim ratom. (Hina)