Vatrogasci (Foto/Arhiva: Davor Puklavec/PIXSELL )
Vatrogasci (Foto/Arhiva: Davor Puklavec/PIXSELL )

Dok su gasili požar na drvenoj kući na Plitvičkim jezerima, ozlijede su zadobila dva vatrogasca.


Dva su vatrogasca ozlijeđena dok su gasili požar na drvenoj kući u sklopu turističkog kompleksa Etno House na Plitvičkim jezerima. Dojavu o požaru vatrogasci su dobili oko 14:30, a ugasili ga oko 19:30.

Vezani članci Požar u Splitu (Foto: Milan Sabic/PIXSELL) Kaznena prijava protiv vlasnika stana iz kojeg je buknuo požar na splitskom Trsteniku Požar u Australiji (Foto: AFP) - 3 Više od 100 požara nastavlja pustošiti Australiju, zbog podmetanja uhićen 19-godišnji vatrogasac

''Požar je bio zaista velik i kolege su dehidrirale. Jedan od njih je napravio štit od stolova prema vatri kako bi smanjio temperaturu koja dopire do njega. Gasio je požar iz čučećeg položaja. U jednom trenutku je uslijed udisanja dima i dehidracije izgubio svijest i pao na leđa. Obojicu je odvezla Hitna u karlovačku bolnicu i dobro su'', rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović, piše 24sata.

''Situacija je bila vrlo ozbiljna jer je postojala opasnost da se požar munjevito raširi budući da se radi o kompleksu drvenih kuća'', rekao je Ostović.

U razgovoru na terenu doznao je da su u trenutku izbijanja požara u kući bili strani turisti. Ali nitko od njih nije ozlijeđen.

Požar je krenuo s potkrovlja i vrlo brzo proširio se na ostatak kuće. Samo stepenice dijelile su kuću u plamenu od druge kuće. Plamen je, doduše, zahvatio nadstrešnicu treće kuće. Postojala je velika opasnost da se požar proširi te su vatrogasci morali djelovati brzo. Dodatna otežana okolnost bila je i ta što u ovom etno drvenom kompleksu nema hidranta.

U pomoć je pozvano osam okolnih vatrogasna društva. U nedjelju će policijski očevid pokazati kako je krenula vatra, no moguće je da je uzrok udar groma.