Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspravljat će i o Hrvatskoj

Bruxelles: Ministri vanjskih poslova danas o Hrvatskoj, ali bez odluke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se doznaje iz diplomatskih izvora, nikakve odluke s te rasprave još ne treba očekivati.

Ministri vanjskih poslova zemalja Europske unije sastaju se na dvodnevnom sastanaku, koji počinje radnom večerom, na kojoj će razmotriti niz pitanja, uključujući i hrvatske pristupne pregovore s Europskom unijom. U četvrtak je na sastanku stalnih predstavnika EU koji čine veleposlanici država članica (COREPER) vrlo pozitivno ocijenjen napredak koji je Hrvatska postigla u posljednja dva mjeseca, ali se od hrvatske vlade očekuju još neki potezi.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Slika nije dostupna Izbjeglička kriza Milanović u Bruxellesu: 'Došao sam razgovarati, a ne prihvatiti zaključke koji ne vode nikamo'

>> Njemački mediji: Hrvatska bi u EU trebala ući 1. srpnja 2013.

Francuska je pak, prema diplomatskim izvorima, predložila da se u pristupni ugovor s Hrvatskom ugradi zaštitna klauzula o nadzornom mehanizmu kojim bi se pratilo hrvatsko ispunjavanje obveza u razdoblju od zaključenja pregovora do stupanja u članstvo.

Iz diplomatskih izvora se doznaje da je najizgledniji datum za ulazak Hrvatske u EU 1. srpnja 2013. godine, ali ta odluka još nije formalizirana. Očekuje se da bi odluka o datumu za ulazak u članstvo mogla biti formalno donesena i objavljena na summitu EU-a 23. i 24. lipnja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene