Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drpić: On je isisao milijardu kuna

Orešar: Radnici su mi prijetili i jedini cilj im je bio preuzimanje tvrtke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bruno Orešar, naravno, ima posve drugu priču od one samih radnika.

Radnici Jadrankamena ali i niza drugih koje se povezuju s Brunom Orešarom i jučer su, ali i puno puta posljednjih mjeseci upozoravali na pretvorbeni kriminal i nekažnjenu pljačku koja se dogodila na njihov teret. Bruno Orešar ih optužuje da su mu prijetili, fizički ga napali i da im je jedini cilj bio preuzimanje tvrtke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provjera nezakonitosti Zašto je kaznena prijava protiv Brune Orešara u ladici stajala 12 godina? Slika nije dostupna Radnici jedva preživljavaju Tvrtke nakon Brune Orešara...

Bruno Orešar kaže da su protiv njega podignute brojne kaznene prijave, no da se u ovom trenutku vodi samo jedan postupak. Tvrdi da je sa stečajem Jadrankamena najviše izgubio on jer ga je kupio svojim novcem. 'Nikako ne stoje tvrdnje da mi je netko poklonio. To najbolje znaju Pučišćani od kojih sam preko 600 njih kupio dionice plativši ih gotovinom prije 15 godina', izjavio je Orešar.

>> Rektor Lučin: Nedopustivo je policijom ići na radnike

Jadrankamen je, kaže, godinama poslovao pozitivno s relativno malom dobiti. Problemi nastaju kad se zbog gospodarske krize prihod sa 110 milijuna kuna prepolovio. Tvrtka zapada u gubitke, a sindikati, tvrdi, odbijaju plan restrukturiranja. Kad je došao na Brač to objasniti, fizički su ga napali. 'I u tom trenutku sam se povukao iz Jadrankamena. Shvatio sam da firma neće opstati jer je sindikat preuzeo apsolutnu kontrolu nad firmom', rekao je Orešar.

'Većina radnika Jadrankamena su pošteni ljudi'

Orešar optužuje sindikalaca Tončija Drpića da je htio preuzeti tvrtku. Drpić je kaže smjenjivao predsjednike Uprava, zabranio proizvodnju, otjerao neposlušne, a sve u cilju da tvrtka ode u stečaj. 'Isto tako je htio osnovati firmu koja bi preuzela Jadrankamen. Sam je sebe predlagao za direktora i vlasnika tako da je potpuno jasan bila želja da se preuzme firma. On sam ili za nekoga drugoga', ispričao je.

Orešar kaže da su većina radnika Jadrankamena pošteni ljudi koji su radom htjeli prehraniti obitelji. 'A ne da postanu medijske zvijezde ili radnički vođe nekakvog anarhističkog pokreta u što je Drpić umislio da je to on', zaključio je Orešar.

Drpić: Da sam prihvatio što mi je nudio Orešar bio bih danas gospodin čovjek, ali želim samo da Jadrankamen živi

Tonči Drpić nam je nakon Orešarevog intervjua za Dnevnik Nove TV rekao za njegove optužbe da su to sve gluposti i da mu je došlo da razbije televizor.

"Jadrankamen u ovih 20 godina nikada nije imao pravog predsjednika Uprave, to su sve bili njegovi kauboji. Jadrankamenu samo treba jedan mladi, obrazovani ekonomist i svi problemi bi bili riješeni. Da samo znate što mi je Orešar nudio svih ovih godina, mogao sam biti gospodin čovjek. Živim u ovom mjestu i samo želim da Jadrankamen živi. Orešar je hti planski uništiti Jadrankamen jer su ga samo zanimale nekretnine. Svih ovih godina isisao je barem miljardu kuna iz Jadrankamena", rekao nam je Drpić. Sindikalac Jadrankamena kaže da bi on problem ove tvrtke iz Pučišća riješio za pola sata i samo moli navodne spasitelje da se maknu

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene