Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brod koji vozi na liniji od Preka do Zadra jutros je zbog kvara na motoru stao nasred Zadarskog kanala i bespomoćno plutao oko 45 minuta. U njemu je bilo oko 200 putnika.


Jadrolinijin brod 'Dora', koji vozi na liniji od Preka do Zadra, u ponedjeljak ujutro redovno je isplovio iz Preka u 6.50 sati, ali je zbog kvara na motoru stao nasred Zadarskog kanala i bespomoćno plutao oko 45 minuta.

Vezani članci Radio operater Jack Phillips je pozivima upomoć spasio oko 750 ljudi (Foto: AFP) Zaronili su do slavnog potopljenog broda, no ono što su ugledali šokiralo ih je: "Ona je jedini svjedok katastrofe, moramo hitno otići dolje" Brod Atlantia (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj)1 Sprovod talijanskog poduzetnika u utorak: Djeca otrovana na brodu kod Hvara liječenje nastavljaju u Italiji?

Uslijedila je intervencija Lučke kapetanije čiji je brod ubrzo stigao, a pomoći je pokušala i posada trajekta 'Mate Balota', ali je rizik pristajanja uz 'Doru' bio prevelik zbog jakog juga i valova.

Nasreću, kvar je ubrzo otklonjen i 'Dora' je oko 8 sati s oko 200 putnika sigurno pristala u zadarsku luku, piše zadraski.hr.