Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon stečaja

Britanska aviokompanija otkazala sve letove, 110.000 putnika ostalo blokirano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska agencija za civilno zrakoplovstvo (CAA) objavila je da britanska zračna kompanija Monarch Airlines, koja je ušla u stečaj, odmah prekida sve letove, čime je 110.000 putnika ostalo blokirano, a otkazano je oko 300.000 budućih letova.

Na web-stranici Monarcha uz logo britanskog CAA kompanija "sa žaljenjem" obavještava da od 2. listopada 2017. otkazuje sve letove i turističke pakete.

Pročitajte i ovo Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga"

Ovo je nepredviđena situacija i zbog toga što je u inozemstvu 110.000 putnika te je britanska vlada zatražila je da CAA koordinira letove za povratak tih putnika u Veliku Britaniju, navodi se.

"Ti novi letovi za vas neće predstavljati dodatni trošak", dodaje se u obavijesti koju prenosi Reuters.

Britanska vlada priprema sada najveću operaciji vraćanja putnika u domovinu.

Slabiji europski zračni prijevoznici pod velikim su pritiskom zbog oštre konkurencije u sektoru zračnog prijevoza, piše agencija dpa.

Monarch je prošli tjedan objavio da razgovara s potencijalnim partnerima nakon izvješća da će dijelovi njegove mreže biti prodani.

Niskotarifna zrakoplovna tvrtka Monarch Airlines u travnju je uvela izravne letove sa Zagrebom, a još 2012. takve je letove uvela do Dubrovnika. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene