Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istarski SDP protivi se hitnoj proceduri o davanju konačne suglasnosti na Prijedlog Ugovora i potpisivanju Sporazuma o provedbi razvojnog programa Brijuni Rivijera na lokacijama Pineta, Hidrobaza i Otok Sv. Katarina-Monumenti.


Izvijestio je to predsjednik SDP-a Istarske županije i ujedno predsjednik Županijske skupštine Dino Kozlevac na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Puli.Po njegovim riječima ovaj se Ugovor ne bi trebao potpisati s Vladom koja je na odlasku već s novom vladom u redovnoj proceduri.

'Sadašnja je Vlada imala osam godina vremena da pokrene sve što je bilo potrebno za realizaciju ovog projekta. Ništa nije učinila, ništa se nije pomaklo s mrtve točke jer očito nije bilo političke volje i želje da se bilo što napravi', naglasio je Kozlevac dodavši kako se ovaj projekt sada želi koristiti u izborne svrhe te kako on time postaje sastavni dio predizborne kampanje svega tri mjeseca prije izbora.

Podsjetivši kako je prije desetak dana potpisan koalicijski sporazum stranaka Kozlevac je istaknuo kako bi upravo jedna od prvih odluka koju će nova Vlada donijeti trebala biti ona o potpisivanju Ugovora o projektu Brijuni-rivijera.

'Šest mjeseci ili godinu dana zasigurno neće ničim ugroziti realizaciju tog projekta. SDP nije protiv projekta, ali je protiv potpisivanja Ugovora s vlašću u predizborno vrijeme, svega tri mjeseca prije izbora', poručio je Dino Kozlevac. Dodao je kako je ovaj projekt od iznimne važnosti za Istru te kako ga je začela koalicijska Vlada 2000. godine kao projekt koji ima namjeru staviti u funkciju napuštene vojne objekte, a sve u partnerstvu s jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Po njegovim riječima za taj stav ima punu potporu vodstva stranke te očekuje kako ova odluka neće narušiti odnose s IDS-om kao koalicijskim partnerom u Istarskoj županiji, koji podupire potpisivanje ovog Ugovora. (Hina)
 

Vezani članci Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Kako su i najavili: Istra i službeno zatražila otvaranje terasa kafića od 1. ožujka Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Ništa od otvaranja kasina i kladionica u Istri? Županijski stožer uputio zahtjev za odgodom odluke