Mještani zagrebačke Brezovice u kojoj grad Zagreb želi izgraditi kompostanu večeras su se okupili kako bi svima jasno poručili da je ne žele u svom dvorištu

Galerija


Iako je bio pozvan, na skup stanovnika Brezovice gdje je dobio više od 70 posto glasova, gradonačelnik Milan Bandić nije se pojavio.

Vezani članci Smeće u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Prijete li zbog nagomilanog smeća Zagrepčanima rigorozne kazne? "Sigurno će biti u visini jedne prosječne plaće!" Milan Bandić je umoran (Foto: Dnevnik.hr) Bandić neće na predsjedničke izbore zbog lošeg zdravlja? "Mogu vam samo reći da će biti ugodnih iznenađenja"

Zdravka Kozić iz udruge „Obraz“ u Dnevniku Nove TV kazala je kako se gradonačelnik ispričao drugim obvezama te objasnila zašto se stanovnici Brezovice protive gradnji kompostane.

„Skupili smo gotovo 4.500 potpisa, a peticiju protiv kompostane proširit ćemo i na internet. Gradonačelnik je rekao da bi on, da nije gradonačelnik, vrlo rado spavao u kompostani, međutim kompost nije tako jednostavan kao što on tvrdi. Uz lišće, granje i otpad s travnjaka, tu su i ulja i masti iz restorana, bolnica, hrana koja se baca, kao i mulj za koji još nije poznato hoće li se proglasiti biootpadom. Bojimo se zagađenja pitke vode grada Zagreba. Ovo je ukinuto vodozaštitno područje i raznim se pogodovanjima učinilo sve da se kompostana ovdje izgradi“, kazala je Kozić.

Brezovčani najavljuju kako neće odustati od borbe protiv kompostane i to ne samo u Brezovici već i u blizini bilo kojeg drugog naseljenog mjesta u zemlji.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr