Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pusić u Čileu

Brazil zainteresiran za narudžbe luksuznih jahti iz Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica vanjskih poslova otputovala je s premijerom Milanovićem na summit u Čile, a već se sastala s predstavnicima nekoliko latinoameričkih zemalja.

Nije važno jesu li ekonomski partneri zemljopisno blizu ili daleko, važno je da postoji zajednički interes za suradnju, rekla je u petak u Santiagu prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić nakon susreta s kolegama iz zemalja Latinske Amerike, Brazila, Kolumbije i Kostarike.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Iz minute u minutu Tko će prvi na Pantovčak? "Gdje ti je vladajuća većina, Plenkoviću?" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

>> Parafiran ugovor, Brodotrogir ide u ruke Danka Končara

Pusić, koja u Santiagu sudjeluje u pripremi summita Europske unije i Zajednice država Latinske Amerike i Kariba (EU-CELAC), sastala se s brazilskim kolegom Antoniom de Aguiarom Patriotom, ministricom vanjskih poslova Kolumbije Mariom Angelom Holguin-Cuellar te Kostarike Joseom Enriqueom Castillo Barrantesom.

Glavna tema razgovora bilo je gospodarstvo. "Trebamo šire baciti mrežu da vidimo ima li tu za Hrvatsku korisnih savezništava, a iz svega što smo vidjeli - apsolutno ima", rekla je nakon susreta ministrica Pusić.

Istaknula je da je u razgovoru s kolegom iz Kostarike bilo riječi o projektima zaštite okoliša, čistih industrija, te suradnji sveučilišta u području biotehnologije. "Sve su to područja u kojima zemljopisna blizina ili udaljenost ne igraju uloge, a u kojima se pred nas postavljaju novi vidici, nove mogućnosti", rekla je Pusić.

Navela je i da je Brazil zainteresiran za projekte u brodogradnji, za narudžbe luksuznih jahti za čije će se održavanje i popravak specijalizirati Brodotrogir. Investiranja u turizam i vodno gospodarstvo također su moguća područja suradnje, dodala je ministrica.

Sastanak EU-CELAC bit će službeno otvoren sutra, a u radu će sudjelovati i hrvatski premijer Zoran Milanović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene