Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suzdržani u javnosti

Bratušek i Milanović s manje emocija nego Kosor i Pahor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović i njegova slovenska kolegica Alenka Bratušek u javnosti pokazuju nešto suzdržaniji odnos od svojih prethodnika Jadranke Kosor i Boruta Pahora.

Premijer Zoran Milanović danas je na neformalnom sastanku ugostio slovensku kolegicu Alenku Bratušek. Ona je tom prilikom još jednom čestitala na skorašnjem ulasku naše zemlje u Europsku Uniju. Premijer Milanović ustvrdio je kako odnosi između Hrvatske "polako, ali sigurno uplovljaju u mirnije vode".

Pročitajte i ovo Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..." Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno"

>> Milanović nakon šetnje s Bratušek po Opatiji: 'Što je iza nas je iza nas, iz toga smo dosta naučili'

Dvoje šefova vlada prije konferencije za novinare prošetali su Opatijom, što je podsjetilo na šetnju njihovih prethodnika Jadranke Kosor i Boruta Pahora Stradunom za vrijeme Croatia Summita u Dubrovniku 2011. godine te na njihove ostale sastanke.

U to vrijeme, dok su odnosi između Slovenije i Hrvatske bili nešto kompliciraniji no što su danas, susreti između šefova vlada dviju zemalja bili su vidljivo emotivniji. Kosor je često dobivala cvijeće od tadašnjeg slovenskog premijera koji je često naglašavao kako mu je Jadranka Kosor dobra prijateljica, a jednom prilikom izjavio je kako se vatra između njih dvoje neće ugasiti.

>> Pahor iznenadio Kosor: Donio joj ruže i odveo na kavu

Danas odnosi između zemalja nisu više toliko složeni, a i odnos sadašnjih između šefova vlada nešto je drugačiji. Dojam je da Bratušek i Milanović dobro surađuju kao šefovi vlada dviju zemalja, a istovremeno, barem u javnosti, pokazuju manje emocija od svojih prethodnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene