Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Imali smo kvorum"

Branko Bačić: "Vladajuća većina nije se raspala, dvojica su malo kasnila..."

Branko Bačić, predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a (Foto: Dnevnik.hr)
Branko Bačić, predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Branko Bačić, predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u četvrtak je odbacio tumačenja da se na glasanju o izmjenama Zakona o privatizaciji INA-e raspala parlamentarna većina.

"Vladajuća većina nije se raspala, imali smo kvorum. To je lako provjeriti na snimkama i fotografijama. Riječ je o tome da je prilikom glasanja o izmjenama Zakona o privatizaciji INA-e oporba odlučila napustiti sjednicu i u tom je trenutku vladajuća većina imala u dvorani 76 zastupnika, ali u toj se strci dvoje njih nije uključilo u glasanje. Predsjednik Sabora zaključio je glasanje kad se na ekranu pojavilo da je glasalo 76 zastupnika. Zbog malog kašnjenja Darinka Kosora i Gorana Dodiga njihovi glasovi nisu bili evidentirani na ekranu“, pojasnio je Bačić.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

Ustvrdio je da nisu Hasanbegović i Zekanović ništa spasili, jer da na ekranu nije bilo 76 glasova, predsjednik Sabora pričekao bi nekoliko sekundi dok se Kosor i Dodig ne uključe u glasanje.

"Njih su dvojica pritisnuli dugme, ali prekasno, kad je predsjednik Sabora već zaključio glasanje. Zato bih malo dedramatizirao jučerašnje glasanje. Nikakvih problema nije bilo“, rekao je.

Dodao je da su dva zastupnika vladajuće većine najavila da neće biti na glasanju, Milorad Pupovac, koji je na službenom putu, i Darinko Dumbović, koji je bio na sastanku.

"Mario Habek također je bio u dvorani i kasnije mi je došao reći da je zakasnio s glasanjem. Puno puta se zna dogoditi da neki zastupnik prekasno glasa. Ne bismo krenuli u glasanje da je bilo nekog prijepora u parlamentarnoj većini, nije bila upitna podrška tom zakonu“, zaključio je Bačić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene