Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u četvrtak je odbacio tumačenja da se na glasanju o izmjenama Zakona o privatizaciji INA-e raspala parlamentarna većina.

Galerija


"Vladajuća većina nije se raspala, imali smo kvorum. To je lako provjeriti na snimkama i fotografijama. Riječ je o tome da je prilikom glasanja o izmjenama Zakona o privatizaciji INA-e oporba odlučila napustiti sjednicu i u tom je trenutku vladajuća većina imala u dvorani 76 zastupnika, ali u toj se strci dvoje njih nije uključilo u glasanje. Predsjednik Sabora zaključio je glasanje kad se na ekranu pojavilo da je glasalo 76 zastupnika. Zbog malog kašnjenja Darinka Kosora i Gorana Dodiga njihovi glasovi nisu bili evidentirani na ekranu“, pojasnio je Bačić.

Vezani članci Branko Bačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bačić: ''Zastupnici koji su prešli u Bandićev klub nisu dio vladajuće koalicije'' Branko Bačić i Davor Bernardić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Okršaj Bačića i Bernardića u Saboru: ''Zbog prljave trgovine hitno izbacite Komadinu iz SDP-a''

Ustvrdio je da nisu Hasanbegović i Zekanović ništa spasili, jer da na ekranu nije bilo 76 glasova, predsjednik Sabora pričekao bi nekoliko sekundi dok se Kosor i Dodig ne uključe u glasanje.

"Njih su dvojica pritisnuli dugme, ali prekasno, kad je predsjednik Sabora već zaključio glasanje. Zato bih malo dedramatizirao jučerašnje glasanje. Nikakvih problema nije bilo“, rekao je.

Dodao je da su dva zastupnika vladajuće većine najavila da neće biti na glasanju, Milorad Pupovac, koji je na službenom putu, i Darinko Dumbović, koji je bio na sastanku.

"Mario Habek također je bio u dvorani i kasnije mi je došao reći da je zakasnio s glasanjem. Puno puta se zna dogoditi da neki zastupnik prekasno glasa. Ne bismo krenuli u glasanje da je bilo nekog prijepora u parlamentarnoj većini, nije bila upitna podrška tom zakonu“, zaključio je Bačić. (Hina)