Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ne znam je li to kompliment''

Tko je građanima najzanimljiviji zastupnik? Saborska statistika otkrila zanimljive informacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-ova saborskog Kluba Branko Bačić bio je građanima u prvih pet mjeseci ove godine najzanimljiviji zastupnik.

Od 151 zastupnika i isto toliko osobnih stranica, jedino je stranica Branka Bačića posjećena više od tisuću puta, točnije 1346, otkriva objavljena saborska statistika. "Ne znam je li to kompliment mom radu ili ne, pretpostavljam da je razlog zanimanju moj rad u Hrvatskom saboru, činjenica da sam bio vrlo aktivan", prokomentirao je Bačić te podsjetio da je vrlo često u sabornici branio stavove Kluba, sudjelovao u pojedinačnim raspravama.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Branko Bačić, ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine "Ovo su najvažniji izbori" Bačić se obrušio na Milanovića: "Kukavica koja nije dala ostavku, oštetit će Hrvatsku za 350 milijuna eura"

Pokazuje to i statistika prema kojoj je Bačić bio među sedam najaktivnijih zastupnika i najaktivniji HDZ-ov u nedavno raspuštenom, 9. sazivu Sabora.

Najposjećenije informacije o povijesti saborovanja

Saborske internetske stranice najposjećenije su bile 18. svibnja, na dan raspuštanja 9. saziva, te 18. ožujka, kada je Sabor raspravljao o Vladinim mjerama pomoći gospodarstvu pogođenom epidemijom koronavirusa. Tih je dana zabilježeno po više od 25.500 posjeta.

Natprosječan porast posjećenosti, s više od 50 tisuća posjetitelja, zabilježile su informacije o povijesti saborovanja. Među njima su, pak, najposjećenije bile informacije o 30. svibnja, Danu državnosti (6470), potom o pregled važnijih datuma iz povijesti saborovanja, govor Franje Tuđmana u Saboru 30. svibnja 1990., 25. lipnja, Danu neovisnosti, tekst Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Hrvatske itd.

Natprosječnu posjećenost zabilježili su i znameniti govori Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1843., Josipa Jurja Strossmayera i Ante Starčevića 1861., Ivana Mažuranića 1886. te Stjepana Radića 1918. godine.

Visoku posjećenost (približno 6500 pregleda) zabilježila su i informacije o načinu rada Sabora tijekom uvođenja i provedbe mjera zaštite od zaraze koronavirusa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene