Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetila ih 4. brigada

Braniteljima u štrajku glađu pridružilo se još troje suboraca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici četvrte gardijske brigade 'Pauci' posjetili su branitelje koji štrajkaju glađu na glavnom zagrebačkom trgu.

4. gardijska brigada pružila je potporu braniteljima koji već četvrti dan štrajkaju glađu zbog presude generalima u Haagu.

Pročitajte i ovo Darko Nekić - 1 NAJAVA DRŽAVNOG TAJNIKA Raste osnovica za invalidninu i druga braniteljska prava, evo kome ide najviše Slika nije dostupna 'Crveni karton Haagu' Prosvjedi potpore generalima od Rio de Janeira, preko Haaga pa sve do Šangaja

>> Nastavlja se štrajk glađu branitelja: Idemo do kraja

Posjet je bio emotivan, a neki od pripadnika brigade razmišljaju da se pridruže štrajku. Danas se braniteljima pridružilo još troje suboraca i sada ih je devet.

 

'Ovo je posjet potpore. Kad smo 1991. bili skupa, moramo i sada biti skupa', izjavio je jedan od pripadnika 4. gardijske brigade objašnjavajući razlog posjeta braniteljima u štrajku.

Branitelji tvrde kako će štrajkati 'do kraja' jer je Domovinski rat bio obrambeni, a ne udruženi zločinački pothvat, kako stoji u nepravomoćnoj haaškoj presudi hrvatskim generalima.

'Ovdje smo zbog sramotne presude generalima. Zasad ne ćemo izlaziti sa zahtjevima, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati i onda ćemo reći svoje zahtjeve i ciljeve', rekao je jedan od branitelja u štrajku, koji je najavio da će im se od sutra pridružiti još dvojica štrajkaša. (D.E./ Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene