Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kuću Ane i Stipe Brnadić iz Brnadića u okolici Drniša, koja je potpuno izgorjela nakon udara groma, obnovit će suborci njihovog sina poginulog u Domovinskom ratu. Nakon što su mjesec dana prikupljali sredstva, danas su počeli s obnovom.


Sedamdesetpetogodišnji Stipe i pet godina mlađa supruga Ana ostali su sami, na zgarištu. Danas se nešto više osmjeha može vidjeti i na njihovim licima. Suborci njihovog mlađeg sina poginulog u Domovinskom ratu, obnovit će im cijelu kuću. 'Dobri su, dobri, nemoguće dobri. Ja se tome nisam nadao', kaže Stipe Brnadić. Uz sina poginulog u ratu, Stipe i Ana izgubili su još jedno dijete u prometnoj nesreći, a zapaljena kuća tek je jedna u nizu njihovih tragedija.

Vezani članci Izgradnja nove zgrade Općinskog suda u Splitu - 2 Državni inspektori zbog bespravne gradnje ispitali - Ministarstvo pravosuđa. Građani ogorčeni: "Na malim ljudima se zakon provodi, a na moćnicima ne" Izgradnja nove zgrade Općinskog suda u Splitu - 3 Ministarstvo se oglasilo o bespravnom katu Općinskog suda u Splitu: "Čim smo to saznali, odmah smo zaustavili radove"

'Kuća će se napraviti, ljudi će kuću napraviti, a djecu neće vratiti nitko', ističe Ana Brnadić. Branitelji iz Udruga ratnika hrvatskog obrambenog rata već su zasukali rukave, a kuća Brnadićevih izgledat će isto kao i prije udara groma. 'Bili smo suborci u ratu i udruga ratnika odlučila se na ovaj potez da pomogne ljudima', istaknuo je Ante Reljanović, član udruge RHOR-a. Napaćenima Ani i Stipi ostaje tuga, ali danas su barem nakratko obrisali suze.