Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomažu u nevolji

Branitelji roditeljima suborca grade izgorjelu kuću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuću Ane i Stipe Brnadić iz Brnadića u okolici Drniša, koja je potpuno izgorjela nakon udara groma, obnovit će suborci njihovog sina poginulog u Domovinskom ratu. Nakon što su mjesec dana prikupljali sredstva, danas su počeli s obnovom.

Sedamdesetpetogodišnji Stipe i pet godina mlađa supruga Ana ostali su sami, na zgarištu. Danas se nešto više osmjeha može vidjeti i na njihovim licima. Suborci njihovog mlađeg sina poginulog u Domovinskom ratu, obnovit će im cijelu kuću. 'Dobri su, dobri, nemoguće dobri. Ja se tome nisam nadao', kaže Stipe Brnadić. Uz sina poginulog u ratu, Stipe i Ana izgubili su još jedno dijete u prometnoj nesreći, a zapaljena kuća tek je jedna u nizu njihovih tragedija.

Pročitajte i ovo Odlikovanje branitelja - 1 Nakon 30 godina Predsjednik Milanović odlikovao branitelje: "Ovo je malen, ali i velik dug časti koji Hrvatska ima prema vama" Darko Nekić - 1 NAJAVA DRŽAVNOG TAJNIKA Raste osnovica za invalidninu i druga braniteljska prava, evo kome ide najviše

'Kuća će se napraviti, ljudi će kuću napraviti, a djecu neće vratiti nitko', ističe Ana Brnadić. Branitelji iz Udruga ratnika hrvatskog obrambenog rata već su zasukali rukave, a kuća Brnadićevih izgledat će isto kao i prije udara groma. 'Bili smo suborci u ratu i udruga ratnika odlučila se na ovaj potez da pomogne ljudima', istaknuo je Ante Reljanović, član udruge RHOR-a. Napaćenima Ani i Stipi ostaje tuga, ali danas su barem nakratko obrisali suze.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene