Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši dogradonačelnik pod istragom

Branitelji platili stanove sagrađene na privatnom zemljištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši HDZ-ov dogradonačelnik Trogira i smijenjeni predsjednik HVIDRE Vinko Brkan pod istragom je Uskoka zbog malverzacija. Branitelji s Čovia tvrde da je zgrade, u kojima su oni kupovali stanove, izgradio većim dijelom na privatnoj zemlji, koju nikad nije platio. Branitelji su stanove platili, no ne mogu dobiti vlasničke listove.

Branitelji i vojni invalidi iz naselja Miševac sa otoka Čiova bijesni su što ni nakon isplate zadnje rate kredita ne mogu svoj stan uknjižiti ni dobiti vlasnički list. Jer nedavno su otkrili da je umjesto zgrade u zemljišne knjige još upisan pašnjak, a da zemljište nikada nije isplaćeno privatnim vlasnicima. U ovakvoj situaciji naći će se i stotinjak drugih branitelja kada isplate stan. Gradonačelniku Trogira javio se privatni vlasnik parcele preko odvjetničkog ureda. 'Tamo se doslovce govori da se ušlo privatnim posjednicima 2.600 metara u njihov posjed s ovim kompleksom', kaže gradonačelnik Trogira Damir Rilje

Pročitajte i ovo Pomorska policija, ilustracija Pružena liječnička pomoć Potonuo brod kod Trogira, policija po mraku spašavala posadu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

Imao i privatnih interesa?

U bivšoj gradskoj HDZ -ovoj vlasti koja je izgubila izbore u svibnju, ključan je bio dogradonačelnik Vinko Brkan, koji je ujedno bio i predsjednik gradske HVIDR -e. Tako je nadzirao i poslove oko braniteljskih zgrada. Sadašnjoj vlasti ostavio je 130 milijuna kuna raznih dugova, pa i ovaj. 'Sada mislim da ćemo morati isplatiti oko četiri milijuna kuna za tu zemlju', kaže Rilje. Branitelji vjeruju kako je smijenjeni šef ovdje imao i privatnih interesa. 'Priča se da je on dobivao postotak od gradnje ovih zgrada', kaže jedan branitelj.

Brkanove poslove naveliko istražuju USKOK i Ministarstvo financija. Na zadnjoj sjednici Hvidre ispraćen je gađanjem papirima u glavu i žestokim psovkama. A branitelji se iznad svega pitaju hoće li njihovi stanovi ikada biti zaista njihovi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene