Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Branitelji Getoš Magdić očekuju izmjenu optužnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od odvjetnika Gordane Getoš Magdić, osumnjičene za ratni zločin u Osijeku 1991., izrazio je danas očekivanje da će sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda prihvatiti njezinu obranu i promijeniti optužnicu

U ime braniteljskog tima odvjetnik Ante Babić na konferenciji za novinare u Osijeku podsjetio je da je optužena već u istrazi, krajem prošle godine, odbacila sve optužbe te detaljno opisala kako je pod prisilom i maltretiranjem dala prvi iskaz osječkoj policiji u kojem je teretila optuženog Branimira Glavaša u slučaju "selotejp".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Getoš Magdić: Policijske metode ispitivanja bile su brutalne Slika nije dostupna Gordani Getoš Magdić pozlilo, hitno operirana

>> MUP odbacuje optužbe odvetnika Gordane Getoš Magdić

Babić je podsjetio i da je u siječnju podnijela kaznenu prijavu
protiv tadašnjeg načelnika PU Osječko-baranjske Vladimira Fabera i još šest policajaca zbog iznude iskaza te njezinog prvog branitelja Radoslava Arambašića.

Ustvrdivši kako je u postupku protiv Gordane Getoš Magdić učinjeno niz nedozvoljenih i sumnjivih radnji, Babić je rekao kako je nerazumljivo zbog čega je osječko Općinsko državno odvjetništvo krajem ožujka odbacilo te kaznene prijave kao neosnovane.

Kazneni progon protiv Fabera i ostalih Getoš Magdić je nastavila u travnju kada je osječkom Županijskom sudu podnijela istražni zahtjev na koji se, tvrdi Babić, sud do danas nije očitovao niti je poduzeo bilo kakve radnje.

Babić je rekao kako vjeruje da će sudsko vijeće zagrebačkog suda, na kojemu se u jedinstvenom postupku sudi za ratne zločine u Osijeku u slučajevima "garaža" i "selotejp", postupiti u skladu sa zakonom i promijeniti optužnicu.

Ustvrdio je da je sada na redu Državno odvjetništvo koje treba
riješiti kaznene prijave i sva događanja oko sudskog postupka protiv Gordane Getoš Magdić.

Predsjednik Županijskog suda u Osijeku Ninoslav Ljubojević kazao je kako će glasnogovornik Suda ispitati istražni zahtjev iz travnja i izvijestiti dokle se došlo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene