Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Branitelj napokon dobio hrvatsko državljanstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski branitelj u Domovinskom ratu kosovski Albanac Xhavit Demiqi (36) danas se kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku "Dr. Franje Tuđmana" u Sisku zahvalio svima koji su mu pomogli mu da nakon 15 godina čekanja dobije hrvatsko državljanstvo. Cijela priča je objavljena u Istrazi na Novoj TV.

Podsjetimo, Demiqi do danas, iz neobjašnjivih razloga, nije dobio hrvatsko državljanstvo. Zbog toga ne može  ostvariti braniteljska prava, raditi, oženiti se. Birokrati su mu čak prijetili izgonom u Srbiju, zemlju od čije je agresije branio hrvatski teritorij.

Pročitajte i ovo Zapaljena kuća u Sisku policija traži počinitelja Ostali su bez svega i trebaju vašu pomoć! Zapalili su im kuću dok je u njoj bilo jedanaestero djece: "Ne znamo gdje ćemo spavati" Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca"

Nakon medijskog rasvjetljenja slučaja te podrške brojnih branitelja i velikog dijela javnosti, napokon se pokrenula uspavana birokracija.

Demiqi je prošli petak, 30. ožujka, dobio rješenje o upisu u
hrvatsko državljanstvo koje je donio ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, na preporuku ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor.

Zahvalivši se prijateljima suborcima, Demiqi je izjavio da je presretan jer je riješio svoj status u Hrvatskoj, odnosno, da je napokon dobio državljanstvo. Demiqi je posebno zahvalio medijima.  

Kosovski Albanac Xhavit Demiqi (36) kao dragovoljac se od 1991.g , borio u Zboru narodne garde u obrani Siska i Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene