Branimir Bunjac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Branimir Bunjac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Branimir Bunjac napustio je Stranku Ivana Pernara


Poručio je kako se s Pernarom "ne razumije oko metoda, načina i ciljeva kako izgraditi snažnu oporbenu stranku sa perspektivom dolaska na vlast".

Vezani članci Branimir Bunjac (Foto: Dnevnik.hr) HNS podiže kaznenu prijavu protiv Bunjca: "Zastupnici Živog zida su populisti opasnih namjera" Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Pixsell, Patrik Macek) Sinčić se ogradio od Pernarovih uvredljivih izjava o novinarima i Vuletićeve iliberalne demokracije

Bunjac je istaknuo kako želi biti dio političke platforme koja djeluje ozbiljno i odgovorno.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

Odlučio sam napustiti Stranku Ivana Pernara.

Jednostavnim rječnikom rečeno to nije smjer kojim želim ići u politici.

Ne mislim o Ivanu Pernaru ništa loše, štoviše mislim da je on dobar čovjek, ali nas dvojica se definitivno ne razumijemo oko metoda, načina i ciljeva kako izgraditi snažnu oporbenu stranku sa perspektivom dolaska na vlast.

Želim bio dio političke platforme koja djeluje ozbiljno, organizirano, konkretno, odgovorno, u kojoj se cijene znanje i sposobnost, poštenje, gdje vladaju red, sustavnost, svjesnost i volja da se stvari mijenjaju nabolje.

Zanimaju me visoka razina djelovanja i promišljanja politike.

Ciljevi za koje ću se zalagati ostaju isti: borba protiv korupcije, neovisno i efikasno pravosuđe značajno povećanje najnižih plaća i mirovina, slamanje dužničkog ropstva, ostvarenje socijalne države, kvalitetna zdravstvena zaštita, zaštita prirode i iznad svega zaštita interesa hrvatskoga naroda.

Ostajemo zajedno!