Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagrebački odvjetnici ne žele braniti Musliua i Vukdedovića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čuvši gnusne pojedinosti priznanja, Ljubo Pavasović Visković napustio je svog klijenta Musliua, a neslužbeno doznajemo, nitko iz zagrebačkih odvjetničkih krugova ne želi se prihvatiti obrane dvojice optuženih Albanaca.

Optužba ih zasad tereti samo za otmicu, a kriminalistička policija još prikuplja dokaze za ubojstvo.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Protiv dvojice osumnjičenih za otmicu 22-godišnjeg Slovenca Jure Bajde, čije je mrtvo tijelo, kako se pretpostavlja, prošlog tjedna pronađeno kod Popovače, danas je pokrenuta istraga i određen im je jednomjesečni pritvor.

Osumnjičeni Armend Musliu (29) i Vitorio Vukdedović (31) danas su ponovno dovedeni na saslušanje na zagrebački Županijski sud. Nakon što su ostali kod svojeg ranijeg iskaza i nisu željeli odgovarati na pitanja, istražni sudac Oliver Mittermayer donio je odluku o pokretanju istrage i pritvoru.

Pritvor im je određen po svim mogućim osnovama - zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i dokaze, ponavljanja zločina te posebno teških okolnosti nedjela za koje su osumnjičeni.

Dvojicu osumnjičenika, koji još uvijek nemaju branitelje,
tužiteljstvo u istražnom zahtjevu za sada tereti samo za otmicu, ali ne i za ubojstvo mladog Slovenca, sina jednog od direktora slovenske naftne tvrtke Petrol. Naime, još uvijek nije službeno DNK analizom utvrđen identitet tijela kojeg je policija 29. lipnja pronašla zakopanog u vinogradu u Moslavačkoj Slatini kod Popovače.

Prema pisanju tiska, Vukdedović je u prvom iskazu kazao da nema ništa s ubojstvom i otmicom Jure Bajde, a za taj je zločin optužio Musliua. Vukdedović je navodno policiju i doveo do mjesta gdje je mladić bio zakopan.

Prvoosumnjičeni Musliu također je odbio bilo kakvu povezanost s ubojstvom Slovenca. Tvrdi da je sam Jure Bajde smislio plan kako bi inscenirali otmicu da od bogatog oca izvuče novac te da su u svemu sudjelovala još dvojica muškaraca kojima nije želio otkriti njihov identitet, navodno zbog straha za svoj život, no tvrdi da ga policija zna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene