Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavni haški tužitelj i Hadžiću

Brammertz pozdravio Hadžićevo uhićenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz pozdravio je u srijedu uhićenje posljednjeg haaškog bjegunca Gorana Hadžića, optuženog za zločine u Hrvatskoj, poručivši da Haaški sud sada može dovršiti svoj posao i istaknuvši važnost kaznenog progona ratnih zločina pred nacionalnim sudovima.

'S Hadžićevim uhićenjem umiruje nas saznanje da Sud sada može dovršiti svoj posao. No, za osiguranje pune odgovornosti za zločine počinjene tijekom rata u bivšoj Jugoslaviji moramo udvostručiti svoju predanost potpori nacionalnim tužiteljstvima', navodi se u njegovoj izjavi koju je objavio ICTY.

'Žrtve tisuća drugih zločina još uvijek čekaju na pravdu', poručio je Brammertz na dan kad je uhićen posljednji od 161 osobe koliko ih je ukupno optužio Haaški sud.

'Hadžićev dolazak u Haag nešto je što su žrtve zločina dugo čekale', ističe Brammertz i dodaje da je to i važan korak u povijesti Tribunala jer se 18 godina nakon njegova stvaranja sada može reći da nijedna optužena osoba nije uspjela izbjeći kazneni progon.

Brammertz dodaje i da dogovori oko Hadžićeva izručenja traju i da se njegovo prebacivanje u Haag očekuje unutar nekoliko dana.

Brammertz je odao i priznanje Beogradu na uhićenju Hadžića. Podsjećajući na nedavno uhićenje Karadžića, Brammertz poručuje da je Srbija sada pružila 'vidljive dokaze' suradnje sa Sudom. (HINA)

Pročitajte i ovo U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Nakon dvije godine U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Slika nije dostupna Smeta mu i Zakon o ništetnosti Brammertz zabrinut jer su hrvatski dužnosnici nastavili glorificirati osuđene generale

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene